Retro Studios niet enige ontwikkelaar van Metroid Prime Remastered

Dankzij de aftiteling van Metroid Prime Remastered hebben we een nieuw inzicht gekregen in het team achter de release. Retro Studios blijkt niet de enige ontwikkelaar van het spel te zijn geweest.

Hoewel Retro Studios het grootste deel van de ontwikkeling voor zijn rekening nam, waren er ook een aantal andere bedrijven bij de ontwikkeling betrokken. Zo was het mogelijk om aan deze remaster te werken terwijl ook wordt gewerkt aan deel vier. Iron Galaxy Studios, die eerder werkte aan de Switch-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim, had een belangrijke rol tijdens de ontwikkeling. Airship Images Limited, Atomhawk Design, CGBot, Gamesim Inc, Liquid Development, Original Force LTD, Shanghai Mineloader Digital Technology en Zombot Studio staan ook vermeld in de aftiteling van het spel. Het is nog onduidelijk hoe lang deze GameCube-port in ontwikkeling is geweest.

 

Metroid Prime Remastered werd aangekondigd in de Nintendo Direct van februari 2023. De eShop-versie is nu te downloaden en de fysieke versie van het spel volgt op 22 februari.

Wat vind jij van Metroid Prime Remastered? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo World Report

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

Het menu van Toadstool café in Super Nintendo World Hollywood

3

Media Het menu van Toadstool café in Super Nintendo World Hollywood

11-02-2023

4

Thijmen

Splatoon 3: Splatfest met choco-thema is nu live

3

Nieuws Splatoon 3: Splatfest met choco-thema is nu live

11-02-2023

5

Rik

Discussieer met ons mee! 3

N2up

11 feb 23 om 16:36

#8749‍

1424 XP | 278 comments

Vraag me af of deel 2 en 3 ook de remaster treatment krijgen

Hoop t wel

Arkalay

11 feb 23 om 23:46

#8756‍

278 XP | 53 comments

Dat hoop ik ook heel erg. Deel 1 is echt top en de nostalgie is overal voelbaar maar dit smaakt naar meer.

Tamadachi

12 feb 23 om 11:29

#8763‍

5162 XP | 640 comments

Nou, dat zou natuurlijk ideaal zijn maar als deze remaster bedoelt is als smaakmaker voor Metroid Prime 4 dan hangt er wel van af of Dark Samus in dit opkomende deel ook voorkomt aangezien MP2 en MP3 vooral op dat personage richten.