Remaster van Turok 3: Shadow of Oblivion in de maak

De Turok-games waren populaire First Person Shooters op de Nintendo 64. Met deze nieuwe remaster van Turok 3: Shadow of Oblivion erbij, zijn al deze titels binnenkort beschikbaar op de Nintendo Switch.

 

De Turok-serie begon op de Nintendo 64, waarvan drie First Person Shooters verschenen op het systeem. Oorspronkelijk werden deze games ontwikkeld door Acclaim en behoorlijk goed ontvangen. Nightdive Studios onthulde bezig te zijn met een remaster van Turok 3: Shadow of Oblivion (2000), ook voor de Nintendo Switch. Destijds was het de derde en laatste Turok-game op de N64, waarmee het verhaal werd beëindigd. Bij de bekendmaking bracht de ontwikkelaar ook een onthullingstrailer uit, die je hier kunt zien.

Met deze remaster zijn alle Nintendo 64-games van Turok speelbaar op de NIntendo Switch

Turok 3: Shadow of Oblivion is een trouwe restauratie van de klassieke First Person Shooter. Deze wordt geupgrade via Nightdive Studios’ eigen KEX Engine en sluit aan op hun eerdere remasters van Turok en Turok 2: Seeds of Evil. Zoals je kunt verwachten zijn de graphics en gameplay gemoderniseerd. Het spel wordt volledig visueel vernieuwd en krijgt ook een gyro- en motion controls, al blijft het tegelijkertijd trouw aan de oorspronkelijke game.

Spelers kunnen kiezen uit twee hoofdrolspelers: Joseph en Danielle Fireseed. Zij zijn de broer en zus van de hoofdrolspeler uit de tweede game, Joshua Fireseed. Samen moeten ze Oblivion en zijn volgelingen verslaan, die verantwoordelijk zijn voor de veronderstelde ondergang van hun broer.

Turok 3: Shadow of Oblivion komt uit op 14 november 2023, ook voor de Nintendo Switch.

Ken jij de Turok-games nog of wil je ze juist graag eens spelen? Laat er een reactie over achter in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Quadroids voor nintendo switch

1

Nieuws Puzzelplatformer Quadroids komt naar Nintendo Switch

24-08-2023

1

Kitty

Little Nightmares III aangekondigd voor 2024

0

Nieuws Little Nightmares III aangekondigd voor 2024

23-08-2023

3

Martijn

Reageer als eerste!