Rayman the Boardgame behaalt met gemak Kickstarter doel

  • Nieuws

  • 8 okt 24 om 23:06

  • Coen

  • 2

Van 17 september tot 7 oktober was de succesvolle Kickstarter campagne actief. Het bordspel heeft in die tijd 480.522 Canadese Dollars binnengesleept.

Rayman the Boardgame was al eerder dit jaar aangekondigd en kreeg een trailer om de Kickstarter campagne aan te kondigen. Bordspelmaker FLYOS (bekend van onder andere Vampire: The Masquarade – Chapters, Werewolf – Retaliation en meer) en Maxime Tardif (vooral bekend van het bordspel EARTH) mogen dolblij met het behaalde bedrag. Het bordspel heeft namelijk 961% van de vraagprijs ontvangen. Het oorspronkelijke doel was al binnen 30 minuten behaalt.

Dat is een bedrag waar je u tegen zegt!

Rayman the Boardgame is te spelen met een tot vier spelers (of zes spelers als je de uitbreiding hebt). Het doel is om drie Teensies te redden uit kooien (die je zelf op het bord kunt plaatsen om ieder potje anders te maken) en daarna als eerste de finishlijn bereikt. De basis-bundel bevat vier verschillende borden waarvan er een is ontworpen met de hulp van de Kickstarter supporters. De borden zijn gebaseerd op Toad story, Teensies in Trouble, De ondergrondse gebieden van Olympus Maximus en Fiesta de los Muertos. Als je de uitbreiding hebt krijg je twee extra borden, namelijk de onderwaterbasis van 10,000 lums under the sea en de bovengrondse gebieden van Olympus Maximus. Al deze locaties zijn natuurlijk gebaseerd op Rayman Legends. Mocht je zonder vrienden willen spelen dan kan dat ook! Er is namelijk een singleplayer-modi waar je in je eentje kunt spelen tegen een eindbaas. De selectie van eindbazen bestaat onder andere uit The Armored Toad, Grunderbite, The Mechanical Dragon en meer. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk met wie je kunt spelen. Het bordspel komt met figuren van Rayman, Globox, Barbara en de Grand Minimus. Dat is echter niet alles want als je de uitbreiding hebt, kun je ook spelen als Murfy of Queen Teensy. Mocht je nou denken van “Hmm dan vind ik eigenlijk niet genoeg” dan zijn er ook nog mogelijkheden om een figuurtjes-uitbreiding te halen met onder andere Raymesis, The First King en veel meer.

Keuze genoeg met al deze figuurtjes.

De Kickstarter is ondertussen afgelopen maar als je hem gemist hebt, is dat op zich niet erg. Op 15 januari 2025 opent FLYOS de zogenaamde “Pledge Manager” hier kunnen bestaande Kickstarter supporters hun betalingen aanpassen, adres in zetten en extra’s aanschaffen als ze dat willen. Voor mensen die niet deel hebben genomen aan de Kickstarter is dit een mogelijkheid om alsnog het bordspel en exclusieve goodies te bemachtigen.
Wat denk jij van een Rayman bordspel? Laat het ons weten in de comments!

Bron: De Kickstarter pagina voor Rayman the Boardgame

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

0

Nieuws Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

18-10-2024

0

Dennis

SteamWorld Heist II heeft een nieuwe update ontvangen

0

Nieuws SteamWorld Heist II heeft een nieuwe update ontvangen

09-10-2024

0

Thijmen

Saudi Arabië blijkt toch minder aandelen in Nintendo te bezitten

0

Nieuws Saudi Arabië blijkt toch minder aandelen in Nintendo te bezitten

08-10-2024

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

willem

9 okt 24 om 10:44

#14550‍

384 XP | 46 comments

Ik ben één van de backers. Toch nog op het laatste moment wél aan boord gesprongen. Deels door de IP, maar ook omdat de drempel voor dit spel wel wat lager lijkt te liggen.  Ondanks mijn reserveringen over de maker FLYOS (die ook nog twee andere projecten hebben lopen waar alle backers diep ontevreden over zijn) hoop ik toch dat ze een mooi spel gaan leveren. Ik vermoed dat deze alleen bij lange na niet 2025 gaat halen.

Coen

9 okt 24 om 11:02

#14552‍

287 XP | 23 comments

We gaan het zien. Ik vermoed wel dat Ubisoft een beetje in hun nek staat te hijgen. Ubi zit nu natuurlijk niet te wachten op nog meer negatieve pers.