Rare enthousiast over terugkeer Banjo-Tooie op Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 3 dagen geleden

  • Erik

  • 3

Xbox Studio Rare heeft op social media haar enthousiasme gedeeld over de terugkeer van Banjo-Tooie op de Nintendo Switch.

“Enthousiast om te zien dat deze op nóg een moderne manier te spelen is (naast Xbox Game Pass en Rare Replay)”, schrijft Rare op X. Ze wensen iedere nieuwe speler daarnaast succes om in Grunty Industries te komen.

Steven Mayles, de bedenker van de personages Banjo en Kazooie, onderstreept dit. “Succes om langs Grunty’s verschrikkelijke Industries te komen”.

De twee refereren natuurlijk naar de aanstaande Nintendo Switch Online+-release van Banjo-Tooie, dat vanaf 25 oktober beschikbaar is.

Banjo-Tooie verscheen oorspronkelijk op de Nintendo 64 in 2001 als vervolg op het razend populaire Banjo-Kazooie. Het spel is door fans en recensenten lovend beoordeeld, destijds vooral om de graphics en grootte van de werelden. Het was een van de laatste spellen van Rare voordat ze gekocht werden door Microsoft.

Steve Mayles werkt inmiddels als character designer bij PlayTonic, de makers van spiritueel opvolger Yooka-Laylee.

We hebben er allemaal zin in, toch? Deel je enthousiasme in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

Hoofdafbeelding bij Maker It Takes Two teaset nieuwe co-op-game

0

Nieuws Ontwikkelaar It Takes Two teaset nieuwe co-op-game

19-10-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Mario-stemacteur noemt stem horen in Mario Party

0

Nieuws Mario-stemacteur noemt stem horen in Mario Party "onwerkelijk"

19-10-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

rob1N

3 dagen geleden

#14656‍

6110 XP | 1180 comments

Hell yeahs! Het zoeken naar de ingang van Grunty Industries was inderdaad een puzzel op zich. Ik geloof dat ik nog wel weet hoe dat ging. De game staat grotendeels nog vers in mijn geheugen.

Apenknul

2 dagen geleden

#14663‍

4156 XP | 783 comments

Och, wat zou ik zo graag willen dat Rare Viva Piñata of het vervolg op de Switch port. Ik vond dat zo'n leuke game, en heeft mij geïnspireerd om echt tuinman te zijn.

rob1N

2 dagen geleden

#14669‍

6110 XP | 1180 comments

Soms blijf je me verbazen met wat jij leuk vindt. Viva Piñata... dat was ik echt al lang weer vergeten. (Nooit gespeeld hoor).