Pokemon Unite start met kwalificatierondes voor wereldkampioenschap 2022

  • Nieuws

  • 9 feb 22 om 22:21

  • Mitch

  • 0

Spelers van Pokémon UNITE uit de hele wereld kunnen binnenkort strijden om een uitnodiging voor het Wereldkampioenschap 2022 in Londen.

Pokémon Unite wordt steeds meer als een e-sports titel in de markt gezet. The Pokemon Company organiseert dit jaar de Championship-serie voor het spel. Binnenkort start een reeks aan kwalificatierondes die uit zal monden in een spetterende finale tijdens het wereldkampioenschap in augustus. De prijzen zijn daarbij voor Nintendo begrippen fors!

Pokémon Unite prijzenpot

Bij de Pokémon UNITE Championship-serie wordt vanaf februari in elke regionale zone maandelijks een kwalificatie-evenement gehouden. Er is meer dan $ 1.000.000 aan prijzen te winnen, waaronder $ 500.000 tijdens het Wereldkampioenschap. En ja, dat is echt geld, geen Pokédollars.

 

Opzet en regels

Elk maandelijks toernooi omvat een open kwalificatiewedstrijd, zoals de February Cup. Hierin spelen teams volgens het principe van dubbele eliminatie. De beste zestien teams gaan door naar de maandelijkse finale, die twee tot drie weken na de open kwalificatiewedstrijd gehouden wordt. Uiteindelijk gaan er uit Europa twee teams door naar het wereldkampioenschap in Londen.

Alle momenteel uitgebrachte speelbare Pokémon zijn toegestaan om te gebruiken. Pokémon Unite voegt nog regelmatig nieuwe speelbare Pokémon toe. Recentelijk debuteerden onder andere Aegislash (boven), Dragonite en Trevenant.

Inschrijven

Pokémon Unite kwam op 21 juli 2021 uit voor de Nintendo Switch. Op 22 september kwam de game ook uit voor mobiele apparaten. De game is Free-to-Start en heeft geen Nintendo Switch Online abonnement nodig. Voor deelname aan de kampioenschappen is iedere versie van het spel toegestaan. Inschrijven kan via deze link: Pokémon Unite Tournament Registration

Ga jij een poging doen om Pokemon Unite-kampioen te worden?

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

0

Media Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

06-05-2024

2

Erik

Xenoblade Chronicles 3 officieel aangekondigd voor Nintendo Switch

4

Nieuws Xenoblade Chronicles 3 officieel aangekondigd voor Nintendo Switch

09-02-2022

8

Erik

Bedenker Mother-serie retweet Nintendo Direct-aankondiging

2

Nieuws Bedenker Mother-serie retweet Nintendo Direct-aankondiging

09-02-2022

3

Rik

Reageer als eerste!