Overzicht eerste reviews van Emio - The Smiling Man

  • Nieuws

  • 29 aug 24 om 09:31

  • Erik

  • 2

De eerste reviews van Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club zijn binnen. In dit bericht vind je een overzicht.

Emio – The Smiling Man krijgt gemiddeld een 78 op Metacritic en een 79 op OpenCritic. De game scoort hiermee een halve punt hoger dan de remakes van de vorige twee delen, die op een 74 blijft steken.

Recensenten noemen de dialogen en het verhaal sterk geschreven, hoewel er voor sommigen wel iets meer gameplay in had gemogen. Het einde was voor velen het sterkste (en meest duistere) moment van de game.

Een greep uit de eerste reviews van Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club:

  • Siliconera (80/100): “Zelfs met de tempoproblemen is Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club het beste deel in de serie tot nu toe. De puzzelachtige onderzoeksgameplay is rechttoe rechtaan en doet net genoeg om de speler uit te dagen zonder overweldigend of te obscuur te zijn. Het past allemaal goed bij het uitstekende maar enigszins unieke (en duistere) verhaal.
  • Nintendo Life (70/100): “Dit is nog steeds dwaze, gekke troep, net als zijn voorgangers. De soms frustrerende gameplaymechanieken zijn deze keer ook niet verfijnd, wat jammer is. En dus is het aan eersteklas schrijvers overgelaten om de boel te redden, wat het bijna doet. Zodra dit verontrustende en intrigerende verhaal je te pakken heeft, is het moeilijk om het weg te leggen.”
  • Eurogamer (60/100): “Wat Emio – The Smiling Man betreft, kregen we een trouwe adaptatie van de gameplay van het vorige deel – misschien wel té trouw, voor een serie waarvan het laatste nieuwe deel in 1989 verscheen – verpakt in een verhaal over liefde, verlies en het belang van het recyclen van papieren zakken.”
  • Destructoid (75/100): “Als er iets in mijn hoofd blijft hangen, dan is het wel de conclusie. Die is zo ongelooflijk impactvol, deels omdat je zoveel tijd hebt besteed aan het verdiepen in de menselijke kant van het mysterie. Het is ook impactvol omdat het ongelooflijk duister is op een manier waar de rest van het verhaal alleen maar naar hintte. Je zult gewoon wat moeten graven voordat je het lichaam vindt.

De onthullingstrailer van Emio – The Smiling Man.

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club is een game aan de hand van Yoshio Sakamoto, bekend van de Metroid-franchise. Het is een visual novel, een interactief boek, wat inhoudt dat de focus vooral ligt op het verhaal. Jij probeert als jonge detective het lugubere verhaal achter The Smiling Man op te lossen, een moord die verrassend veel lijkt op een serie moorden van achttien jaar daarvoor…

The Smiling Man is vanaf vandaag, 29 augustus, verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Er is een driedelige gratis demo van de game beschikbaar in de Nintendo eShop. Laat aan de N1-Up-community weten of je de game in huis haalt!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

Touhou Genso Wanderer -FORESIGHT- – Helemaal niks

0

Hands-on Touhou Genso Wanderer -FORESIGHT- - Helemaal niks

29-08-2024

1

Daan

Hoofdafbeelding bij Emio - The Smiling Man is uit; haal jij 'm in huis?

2

Poll Emio - The Smiling Man is uit; haal jij 'm in huis?

29-08-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

29 aug 24 om 23:07

#14263‍

5872 XP | 1133 comments

Hmm, nu ik weet dat het weer zo'n anime ding is, vind ik het ineens een stuk minder interessant. Ik hoopte echt op een goede horror game dat wat meer serieuze vormen aan zou nemen, niet een cartoon.

Robin

30 aug 24 om 13:29

#14272‍

3507 XP | 522 comments

Waar had je de indruk gehad dat het een echte horror game was. Want Famicom Detective Club is sinds de remakes altijd visual novel/mystery/anime-ish geweest