Overschot aan DLC-ideeën oorzaak totstandkoming vervolg op Breath of the Wild

  • Nieuws

  • 19 jun 21 om 10:42

  • Erik

  • 0

Waarom krijgt het veelgeprezen The Legend of Zelda: Breath of the Wild een vervolg? Aonuma verklaart tijdens een interview met Kotaku dat het team simpelweg teveel creatieve ideeën voor DLC had.

“Oorspronkelijk dachten we enkel aan ideeën voor downloadbare content”, verklaart Aonuma, “maar toen kregen we er een hele hoop en zeiden we: ‘Dit zijn veel te veel ideeën, laten we gewoon maar een nieuwe game en met een schone lei beginnen’.”

The Legend of Zelda: Breath of the Wild kreeg oorspronkelijk een tweetal DLC-pakketten (The Master Trials). Hoewel dit de levensduur van een game verlengt, zit er volgens Aonuma ook een keerzijde aan.

“Toen we de downloadbare content voor Breath of the Wild lanceerden, realiseerden we ons dat dit een geweldige manier is om meer elementen aan dezelfde wereld toe te voegen”, legt Aonuma uit. “Maar qua technisch aanzicht is DLC niets meer dan data – je voegt eigenlijk extra data toe aan een titel die al bestaat. Downloadbare content dekt dus niet de lading als je grotere veranderingen wilt toevoegen. Dit is waarom we vonden dat een vervolg misschien een betere keuze zou zijn.”

Een grote verandering die we zeer waarschijnlijk gaan zien, is de toevoeging van co-op. Althans, daar hintte Aonuma sterk naar. Ohja, en lees hier de rest van Kotaku’s interview – dat ingaat op de werkomstandigheden bij Nintendo, Aonuma’s visie op besturing en meer.

Het is nog niet bekend wanneer het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild naar de Nintendo Switch komt.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

0

Media Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

06-05-2024

2

Erik

Groot nieuws: Vanaf 1 juli zet N1ntendo volgende stap als N1-Up

0

Nieuws Groot nieuws: Vanaf 1 juli zet N1ntendo volgende stap als N1-Up

19-06-2021

1

Erik

Nintendo Direct-presentatie had tijdens E3 2021 meest kijkers tegelijkertijd

0

Nieuws Nintendo Direct-presentatie had tijdens E3 2021 meest kijkers tegelijkertijd

18-06-2021

1

Erik

Reageer als eerste!