Oud gerucht over Iwata's werk aan Gold & Silver opgehelderd

Een oud gerucht over Iwata’s code is eindelijk opgehelderd. Hoewel hij wel aan Pokémon Gold en Silver gewerkt, heeft hij er niet voor gezorgd dat Kanto en Johto op een cartridge pasten.

Er gaan verschillende theorieën rond over Satoru Iwata’s contributie aan Pokémon Gold en Silver. Hij werkte aan Pokémon Gold en Silver, maar hij heeft niet geholpen met Johto en Kanto op een spel te krijgen, wat momenteel als gerucht rond gaat. Did You Know Gaming benoemt opnieuw dat Satoru Iwata een algoritme heeft gemaakt voor Pokemon Gold en Silver. Dit algoritme ging echter niet over de grootte maar over de snelheid. Iwata’s code zorgt dat het spel iets een fractie van een seconde sneller is voor gevechten, wanneer pokémon uit de ballen komen etc. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat de titel veel sneller het spel laadt. Hetzelfde algoritme werd gebruikt in Earthbound en andere spellen van HAL Laboratory. Deze werd hiervoor echter wel iets aangepast.

Pokemondesignsdoodles

Het gerucht gaat dus over dat dit algoritme ervoor gezorgd heeft dat Kanto in Gold en Silver gezet kon worden. Niks is minder waar. Game Freak had namelijk een cartridge gemaakt, die in plaats van de standaard halve megabyte, een hele megabyte aan ruimte had. Daardoor kon Game Freak beide gebieden in dezelfde cartridge stoppen.
Iwata’s algoritme heeft er wel voor gezorgd dat opslag iets minder ruimte nodig had, maar sinds er überhaupt zoveel ruimte was, heeft dit geen grote impact gehad op de ruimte van het spel.

Hoop jij dat er ooit weer meedere Pokémon regio’s op één spel passen?

Bron: Youtube

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

SPYxANYA op Nintendo Switch krijgt eerste officiële trailer

0

Media SPYxANYA op Nintendo Switch krijgt eerste officiële trailer

10-10-2023

0

Karlijn

Super_Mario_Bros.Wonder_elephant_Fanart_N1-Up

1

Nieuws Nintendo gaf Super Mario Bros. Wonder-ontwikkelaars meer vrijheid dan ooit

10-10-2023

3

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

10 okt 23 om 14:30

#11758‍

5441 XP | 1048 comments

"Hoop jij dat er ooit weer meedere Pokémon regio’s op één spel passen?"

Gaat nooit meer gebeuren. Daar is Pokemon veel te commercieel voor geworden. Ze releasen nu niet eens meer een volledige region maar douwen alle post content die er by default in had moeten zitten achter overpriced dlc. Die van Sword/Shield was nog wel vermakelijk met die crown tundra en dat eiland. Maar in Violet/Scarlet mag ik hopen dat die Indigo Disc meer te bieden heeft dan die Teal Mask. Wat een schijt dlc is dat zeg... het kost gewoon meer dan 30 euro, terwijl de volledige game 60 kost.