Originele designer van Star Fox ziet hem graag terug op Nintendo Switch

De originele personage-ontwerper van Star Fox, Takaya Imamura, heeft interesse getoond in het publiceren van Star Fox op de Nintendo Switch.

Het nieuws komt direct van Imamura’s Twitter-account. In dezelfde tweet zegt hij dat als Nintendo Star Fox Zero: The battle Begins zou vervolgen, hij graag hulp biedt bij het creëren. Imamura is niet de enige die graag een sequel van Star Fox voor de Switch wil zien. De baas van PlatinumGames, Atsushi Inaba, gaf in September aan dat hij graag Star Fox Zero naar de Switch zou brengen. Sinds 1989 werkte Inamura bij Nintendo. Na drie decenia ging hij in 2021 met pensioen. Naast Star Fox heeft hij gewerkt aan meerdere spellen zoals; F-Zero en de creatie van Tingle uit The Legends of Zelda.

Star Fox Zero verscheen op de Wii U in 2016. Het spel riep gemengde gevoelens op bij de fans. Als het spel op de Nintendo Switch uitkomt, dan moet er veel aangepast worden aan de controls. Aangezien Nintendo en PlatinumGames nog steeds partners zijn is het mogelijk dat het spel later alsnog op de Switch uitgebracht kan worden.

Ben jij nieuwsgierig naar hoe Star Fox zou spelen op de Switch? Of denk je dat ze de plank misslaan? Brand erop los in de comments!

Bron: Twitter

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

Drie Sega MegaDrive-spellen toegevoegd aan Nintendo Switch Online+

3

Nieuws Drie Sega MegaDrive-spellen toegevoegd aan Nintendo Switch Online+

22-04-2022

4

Erik

Lanceertrailer van Star Wars: The Force Unleashed op de Nintendo Switch

3

Media Lanceertrailer van Star Wars: The Force Unleashed op de Nintendo Switch

21-04-2022

5

Dennis

Discussieer met ons mee! 2

Martijn

23 apr 22 om 11:45

#4651‍

3558 XP | 413 comments

Zitten genoeg mensen op de terugkeer van Star Fox te wachten. Zelf heb ik dat wat minder, maar als een nieuw deel goed uitpakt, wil ik die game best een kans geven. Weet niet of ze dan met Star Fox Zero moeten aankomen op de Nintendo Switch. Echt veel lof kreeg die titel niet. Misschien moeten ze die game anders eerst nog eens stevig verbeteren, al kunnen ze dan beter een nieuwe maken.

Op de Nintendo Switch maken de meeste reeksen wel een comeback. Soms als port, soms compleet nieuw. Het systeem is nog niet op zijn einde en is nog steeds populair. Misschien moeten de wat meer ondergesneeuwde series ook weer eens een nieuwe kans krijgen. Er is ruimte voor nu. De grote namen zijn grotendeels al op de Nintendo Switch uitgebracht. Misschien moeten reeksen als Star Fox, F-Zero, Kid Icarus, Punch-Out, Excite Bike, Wario Land, etc. weer eens opduiken. Als we toch bezig zijn: het is ook hoogste tijd voor een nieuwe Donkey Kong (Country)! Donkey Kong Country: Tropical Freeze was geweldig!

Maar een nieuwe Star Fox is ook geen slecht idee. Niet echt mijn serie, maar als het goed gedaan is: waarom niet? De vorige Star Fox was niet echt het gehoopte succes. Kan gebeuren. Beter maakt Nintendo een nieuwe die wél is waar de fans op zitten te wachten. Al een hele lange tijd.

lifegiving

23 apr 22 om 14:31

#4656‍

2160 XP | 353 comments

Eerlijk gezegd zit ik er zelf wel een beetje op te wachten.. De eerste Star Fox die ik ken speelde ik op de Nintendo 64. Geweldig vermaakt. Ik houd van de muziek vol met actie en spanning.. De wii versie was gewoon echt een misgeslagen plank. Het voelde niet goed, speelde totaal niet lekker... Echt een grote flop imo.

Tbh vind ik het ook wel raar dat ze nog geen Donkey Kong hebben aangekondigd.. maar wie weet komt het nog! Alles begint nu weer beter op gang te komen, na alle corona toestanden.. Ik zit zelf ook wel op F-zero te wachten, lijkt me tof als ze daar iets mee gaan doen. En geen reboot/remake.. Gewoon puur een nieuw spel!

De tijd zal het ons leren of we wel of niet nieuwe spellen krijgen , of we toch alleen na mogen kauwen op reboots die soms niet zo slecht zijn, maar alsnog.