Ori and the Blind Forest en zijn opvolger verkopen tien miljoen keer

  • Nieuws

  • 11 mrt 24 om 09:35

  • Erik

  • 1

De twee Ori-spellen zijn tot op heden gezamenlijk ongeveer tien miljoen keer verkocht. Dit onthult de CEO van Moon Studios, Thomas Mahler, afgelopen zondag. 

Het gaat om Ori and the Blind Forest en zijn opvolger, Ori and the Will of the Wisps. De spellen kwamen oorspronkelijk uit op Xbox-platformen, maar kwamen later ook naar de Nintendo Switch.

Op X schrijft Mahler: “Als Blind Forest destijds geflopt was, dan zouden we bankroet zijn als een studio. Maar gelukkig gebeurde dit niet – we verkochten zo’n tien miljoen stuks van Ori tot zover.” Hij denkt dat het door deze mijlpaal waarschijnlijk de meest succesvolle Metroidvania-serie ooit is.

De Ori-serie kun je hiermee een groot succes noemen. Mahler zei eerder dat een derde deel een “waarschijnlijke mogelijkheid” is.

Op dit moment is zijn team echter gefocust op een andere project: top-down actie-RPG No Rest for the Wicked (link naar trailer). Dit spel staat gepland voor concurrerende consoles, op 18 april 2024.

Ori and the Blind Forest kwam in 2019 uit voor de Nintendo Switch, vier jaar na de Xbox-versie. Het combineert het metroidvaniagenre met hevig gebruik van platformelementen, waardoor de verschillende secties van de wereld erg als afzonderlijke levels aanvoelen.

Ik beloonde de Definitive Edition destijds met een 9 in onze review en schreef: “Ori and the Blind Forest is niet zozeer een metroidvania, maar meer een masterclass in platformen.”

Bron: CEO Moon Studios

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Onthulling box-arts voor Paper Mario: TTYD & Luigi’s Mansion 2 HD

0

Nieuws Onthulling box-arts voor Paper Mario: TTYD & Luigi's Mansion 2 HD

11-03-2024

4

Rik

Dr. Mario, Mario Golf & Mario Tennis naar Nintendo Switch Online

1

Media Dr. Mario, Mario Golf & Mario Tennis naar Nintendo Switch Online

10-03-2024

3

Karlijn

Discussieer met ons mee! 1

Zool

11 mrt 24 om 15:48

#13307‍

1938 XP | 364 comments

Daar zal MS wel blij mee zijn!