Ontwikkelaars Digimon Survive kunnen nog geen releasedatum geven

  • Nieuws

  • 27 feb 22 om 10:55

  • Erik

  • 0

De ontwikkelaars achter Digimon Survive kunnen nog altijd geen uitsluitsel geven over het verschijnen van de game. Tijdens Digimon Con brengen ze hun welgemeende excuses uit voor het lange wachten.

Producer Kazumasa Habu zegt het volgende:

“Als we het hebben over informatie over de verschijningsdatum, het duurt waarschijnlijk nog wat langer – gezien we intern nog steeds aan het sleutelen zijn. Daarom wil ik nogmaals mijn welgemeende excuses aanbieden voor het uitstel. We zouden het waarderen als jullie nog wat langer willen wachten.”

Hij benoemt dat de ontwikkeling van Digimon Survive weer “op de rails is” en dat ze dichter en dichter bij het eindproduct komen.

Digimon Survive is een mix tussen turn-based strategy en visual novel-elementen.

Verandering van ontwikkelteam verantwoordelijk voor uitstel

Habu legt uit dat de game uitgesteld is, omdat het gedurende de ontwikkeling een nieuw team aan ontwikkelaars kreeg. Dit zorgde voor grootste veranderingen aan Digimon Survive. De onzekerheid die daarbij kwam kijken, zorgde ervoor dat Bandai Namco met minder vertrouwen updates over de ontwikkeling kon geven.

Digimon Survive is alweer in juli 2018 (link archief N1ntendo) aangekondigd voor de Nintendo Switch. De game is bedoeld als een survival RPG met visual novel-invloeden. Zo bepalen je keuzes de richting van het overkoepelende verhaal, en zelfs de manier waarop Agumon en consorten digivolven.

De aankondigngstrailer uit 2018. Het kan zijn dat de game er inmiddels anders uit ziet.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

UPDATE: Bekijk hier de Pokémon Presents stream

3

Nieuws UPDATE: Bekijk hier de Pokémon Presents stream

27-02-2022

0

Mitch

Wat als Nintendo… Capcom koopt?

2

Special Wat als Nintendo… Capcom koopt?

27-02-2022

2

Robin

Reageer als eerste!