Ontwikkelaars Chrono Trigger bespreken kansen op vervolg, loven Sea of Stars

  • Nieuws

  • 28 dec 23 om 16:26

  • Mark

  • 0

Voor het eerst in bijna dertig jaar na de release komen de ontwikkelaars van Chrono Trigger publiekelijk samen om het spel te bespreken. 

Chrono Trigger verscheen in Japan op 11 maart 1995 op de SNES. Het spel heeft meerdere heruitgaven gekregen en een spin-off in de vorm van Chrono Cross, maar een direct vervolg blijft nog altijd uit. De ontwikkelaars Yuji Horii, Hironobu Sakaguchi en Kazuhiko Torishima zijn onlangs samengekomen voor een Japans radio-interview en vertellen over hun visie voor Chrono Trigger 2.

De hoogtepunten van het gesprek (vertaald):

– Torishima grapte dat het makkelijker lijkt om Chrono Trigger 2 uit te brengen nu Square en Enix zijn gefuseerd. Sakaguchi was daar niet zo zeker van en zei dat Torishima Akira Toriyama moest bellen om hem ook mee te krijgen.
– Ze vertelden dat het in dit stadium van hun carrière leuk zou zijn om met een klein team aan een klein spel te werken en Sakaguchi grapte “laten we een eenvoudige Chrono Trigger 2 maken”. De anderen lachten en antwoordden “zoals een game voor de Switch/mobiel”. Sakaguchi zei dat het uiteindelijk veel groter zou worden.
– Uiteindelijk vertelden de drie dat ze het moeilijk voor zich zien om Chrono Trigger 2 te maken en dat als ze ooit weer samen iets zouden maken, ze liever iets nieuws zouden maken.

Aan het eind van het gesprek liet Sakaguchi de trailer van Sea of Stars zien aan Horii en Torishima. Het spel dat op 29 augustus 2023 is uitgekomen lijkt sterk beïnvloed door Chrono Trigger, wat ertoe leidde dat de heren de volgende gedachten deelden:

– Horii zei dat de ontwikkelaars geweldig werk hebben geleverd, want het lijkt precies op Chrono Trigger.
– Torishima vond het spel nostalgisch.
– Sakaguchi zei “Kijk, het is hetzelfde!..” en zei dat de ontwikkelaars echt hun best hebben gedaan en geweldig werk hebben geleverd.

Luisterend naar de soundtrack schrijf ik dit bericht. Heb jij ook van die goede herinneringen aan Chrono Trigger? Wil jij liever een tweede deel of mogen de ontwikkelaars aan de slag met een nieuw idee ? Laat het weten in de reacties!

Bron: Genki_JPN

Like dit bericht:

Over Mark

Sinds dat er een NES in huis werd gehaald, heeft er altijd een Nintendo console in de woonkamer gestaan. Oudere consoles krijgen een plekje in het “museum”, waar ze nog steeds met regelmaat de aandacht krijgen die ze verdienen. Mark wordt blij van een goede platformer, action/adventure of puzzle game en draagt een warm hart toe aan games als Super Mario World 2: Yoshi's Island, Banjo Kazooie en Donkey Kong Country. Zijn guilty pleasure is Pokémon Puzzle League op de N64.

Lees meer over Mark

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

2

Erik

Nieuwe video’s van Donkey Kong Country-uitbreiding voor Nintendo World Japan

0

Nieuws Nieuwe video's van Donkey Kong Country-uitbreiding voor Nintendo World Japan

28-12-2023

2

Mark

Pokémon Concierge nu beschikbaar op Netflix

0

Nieuws Pokémon Concierge nu beschikbaar op Netflix

28-12-2023

3

Rik

Reageer als eerste!