Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch-verkopen stagneren in afwachting van opvolger

Onthulling Nintendo Switch vandaag acht jaar geleden

  • Nieuws

  • Gisteren om 11:40

  • Robin

  • 1

Vandaag is het 8 jaar geleden dat we de eerste beelden van de Nintendo Switch zagen. 

8 jaar geleden was men nog helemaal in de ban van de NX. Nadat de Wii U was geflopt was men erg geïnteresseerd hoe Nintendo haar positie zou draaien. Op 21 oktober was het zover en de eerste beelden van de Nintendo Switch waren een feit.

Diverse games

We zien al heel snel de eerste beelden van een nieuwe Zelda-game dat uiteindelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou heten. De gimmick is snel duidelijk, wanneer de speler zijn Nintendo Switch uit het dock neemt, zien we zonder onderbreking het spel verder gaan op het systeem.  Opeens kun je al je favoriete games waar en wanneer je maar wilt spelen. Het bleef alleen niet bij Zelda en zien we ook The Elder Scrolls V: Skyrim voorbij komen. Het was duidelijk; zelfs de grotere, grafische intensieve games zijn allemaal te draaien op de hybride-console.

Het bleef niet bij epische single player avonturen, multiplayer werd ook duidelijk in beeld gebracht. Zo maakte de best verkochte game op de Nintendo Switch een verschijning. Natuurlijk heb ik het dan over Mario Kart 8 Deluxe. Verder zagen we een NBA-game en Splatoon 2. Natuurlijk moest de mascotte van Nintendo ook in de spotlight staan en zagen we de eerste beelden van Super Mario Odyssey.

De Nintendo Switch 2

Nu acht jaar na aankondiging loopt de Nintendo Switch nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Men wacht nu al jaren af wanneer Nintendo eindelijk de opvolger zal aankondigen. Tot op heden is alleen aangegeven dat deze voor het einde van het huidige fiscale jaar aangekondigd zal worden. Toch komt er steeds meer informatie naar buiten en is het nu afwachten wanneer Nintendo uiteindelijk zelf met een aankondiging komt. Tot die tijd is er nog een genoeg te spelen op de Nintendo Switch.

Hoe ervaarde jij de aankondiging van de Nintendo Switch? Had jij verwacht dat het zo populair zou worden? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

Oorspronkelijke supervisor deelt speciale baan voor F-Zero Climax

0

Nieuws Oorspronkelijke supervisor deelt speciale baan voor F-Zero Climax

21-10-2024

2

Dennis

Hoofdafbeelding bij Nintendo vraagt fans inhoud Playtest Program

5

Nieuws Nintendo test nieuw type spel met Playtest Program

21-10-2024

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Fl@ppy

Gisteren om 12:08

#14671‍

3394 XP | 660 comments

En toch voelt het nog als de dag van gister. 

De meeste specualties denken dat als morgen de aankondiging niet is we echt tot volgend jaar moeten wachten.