Oddworld Soulstorm aangekondigd voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 18 jul 22 om 18:56

  • Erik

  • 1

Oddworld Inhabitants brengt Oddworld Soulstorm naar de Nintendo Switch. Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Oddworld Soulstorm maakt gebruik van de “unieke features van de Nintendo Switch”, maar er zijn nog geen specifieke toevoegingen gegeven ten opzichte van de concurrerende versies.

Het is een action-adventure annex sidescroller, waarin je speelt als Abe. Je helpt hem op zijn queeste om meer dan 1.000 Mudokons te redden van de slechteriken die hen als slaaf gebruiken. De game is een direct vervolg op het goed ontvangen Oddworld: New ’n Tasty, en leunt veel op cutscenes en duistere doch ludieke verhaalelementen.

Je kunt het volgende verwachten in Soulstorm:

  • Platformen gecombineerd met RPG-elementen. Je hebt veel vrijheid om je weg vooruit te bepalen, en komt grondstoffen tegen waarmee je gereedschap en wapens kunt craften.
  • Meerdere eindes. Er zijn vier potentiële eindes, afhankelijk van je ‘Quarma’. Aan het eind van ieder level krijg je een Quarma-score, gebaseerd op het aantal Mudokons die je gered hebt. Hoe meer je redt, hoe beter je einde.
  • Ontwikkelaars beloven 15 uur aan gameplay, en daarnaast veel voer voor completionists.

Collector’s Oddition

De game krijgt twee speciale fysieke versies: de Limited Oddition en de Collector’s Oddtion (zie screenshot hieronder).

  • In de Limited Oddition vind je: de game, een metalen hoesje waarin je 24 cartridges kunt bewaren en drie stukjes geprint artwork.
  • Inhoud Collector’s Oddition: een unieke box, de game, een metalen hoesje waarin je 24 cartridges kunt bewaren, een 22cm figurine van Abe, een artbnook van 160 pagina’s, een Mining Company-sleutelhanger, drie stukjes geprint artwork, Mudokon Tribal-stickers en Abe’s handtattoo.

Oddworld Soulstorm is al beschikbaar op concurrerende platformen. Op de Nintendo Switch zijn meerdere avonturen uit de Oddworld-serie beschikbaar, waaronder voorganger New ‘n’ Tasy en Stranger’s Wrath HD.

Bron: Microids PR

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Fire Emblem Heroes krijgt bezoek van Ascended Celica en meer helden

0

Nieuws Fire Emblem Heroes krijgt bezoek van Ascended Celica en meer helden

18-07-2022

1

Erik

Xenoblade Chronicles 3 Collector’s Edition pas na release te bestellen

2

Nieuws Xenoblade Chronicles 3 Collector's Edition pas na release te bestellen

18-07-2022

3

Rik

Discussieer met ons mee! 1

dw4smash

18 jul 22 om 20:50

#6006‍

475 XP | 92 comments

Lees een beetje gemixte review over deze game, zou het wel een keer willen proberen. Heb nooit een oddworld spel gespeeld.