Nintendo's aandelen zakten met 15% afgelopen maandag

Nintendo’s aandelenkoers is afgelopen maandag flink gezakt, mede door de wereldwijde angst voor een recessie in de Verenigde Staten.

De koers van Nintendo’s aandelen is met maar liefst 15% gezakt tot een waarde van 6607 JPY, maar het bedrijf was niet de enige die last had van een koersdaling. Dr. Serkan Toto, CEO van industrieconsultant Kantan Games, benadrukte dat de aandelenkoers van bijna elk groot Japans gamebedrijf gedaald is. Zo zag bijvoorbeeld SEGA een daling van 13% en Capcom een daling van 16%. Gelukkig voor Nintendo is hun koers inmiddels weer gestegen naar 7507 JPY, waardoor de daling nog maar 8,83 procent bedraagt.

Toen er aan Serkan Toto werd gevraagd wat de rede voor de dalingen van de koersen was, zei hij simpelweg het volgende (vertaald): “rijke mensen werken meestal op basis van vibes, dus soms is er niet veel reden voor”. Toch kunnen er ook nog achterliggende redenen voor de dalingen zijn. Zo zijn investeerders wereldwijd in paniek omdat de VS laatst zwakke banencijfers publiceerde. Door deze lagere banencijfers zijn ze bang dat er in de VS een recessie aan zit te komen en Zoals The Guardian al opmerkte zal “Een recessie in de VS zou economieën over de hele wereld pijn doen”.  Zo zien we dat op het moment over de hele wereld de aandelenindexen lager openen dan voorheen. Zo opende in Londen de FTSE 100 index 2,3 procent lager in vergelijking met de voorgaande week. Ook de Euronext 100 opende met ongeveer 3,5% lager en leden verschillende beurzen in Azië ook vergelijkbare verliezen.

Daarnaast deelde Nintendo afgelopen vrijdag de bedrijfscijfers van het afgelopen kwartaal, waaruit naar voren kwam dat de verkopen van de Nintendo Switch met bijna 50% zijn gedaald en de algemene omzet met 46,5% is gedaald. Of de daling van de koers van Nintendo’s aandelen hiermee te maken heeft is niet zeker.

Wat vind jij van de recente dalingen van aandelen van gamebedrijven op de beurs? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Dr. Serkan Toto op X

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Top 15 meest gedownloade eShop-games in Europa [Juli 2024]

0

Nieuws Top 15 meest gedownloade eShop-games in Europa [Juli 2024]

06-08-2024

0

Jeroen

Hoofdafbeelding bij Nintendo deelt screens & art Zelda: Echoes of Wisdom

0

Media Nintendo deelt screens & art Zelda: Echoes of Wisdom

06-08-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

6 aug 24 om 21:37

#14113‍

3274 XP | 636 comments

Niet te veel bij na denken. Wij arme lui hebben er toch geen invloed op. Maar wat ook zeker meespeelt is dat ze ons nu wel erg lang laten wachten op de Super Switch.

N2up

7 aug 24 om 00:53

#14114‍

1689 XP | 331 comments

Heel de s&p500 zakte sinds vrijdag. De Nasdaq ook. Intel verloor 20% meen ik me te herinneren.

Er was/is angst voor een recessie in Amerika en dat zorgde voor een crash op de beurs. Mede veroorzaakt door slechtere cijfers omtrent t aantal nieuwe gecreëerde banen. En voor Nintendo specifiek omdat t (zoals verwacht eigenlijk) niet nog steeds geld aan t printen is met de switch dit jaar gegeven dat er geen hele grote releases zijn geweest en menig persoon op de switch2 wacht