Nintendo World Championship-speler gebruikt glitch voor eerste tijd

  • Nieuws

  • 1 aug 24 om 17:53

  • Robin

  • 1

In Nintendo World Championship heeft een speler een glitch gebruikt om eerste te worden in een wekelijkse challenge. 

Elke week veranderen de challenges in de World Championship-modi. Hier kan je dan proberen de beste tijd neer te zetten. In de tweede set aan challenges zat er een Donkey Kong-challenge genaamd: Barrel Roll. Afgelopen maandag konden mensen zien wie er had gewonnen en hoe deze de beste tijd had neergezet. Metroid Mike 64 heeft deze replay via X gedeeld.

Via de replay functie is te zien dat de winnaar gebruik heeft van de onzichtbare ladder-glitch. Hiermee was het mogelijk om een S-rank te halen met een tijd van 00:15:68. Voor sommige voelt dit heel controversieel en demotiverend andere vinden juist dat dit prima is, want het zit in het spel. Hoe Nintendo hierop zal reageren is natuurlijk de vraag. Gezien het mogelijk is om zulke glitches te patchen in het huidige digitale tijdperk. Wanneer hier meer informatie over is, laten we dit natuurlijk weten.

Hoe kijk jij hier naar? Hoop je dat Nintendo deze glitches eruit patched of hoort het bij de speedrun? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Persona 5 krijgt een “Official Design Works” artbook in november

0

Nieuws Persona 5 krijgt een "Official Design Works" artbook in november

01-08-2024

1

Robin

Zelda: Tears of the Kingdom-soundtrack nu verkrijgbaar in Japan

0

Nieuws Zelda: Tears of the Kingdom-soundtrack nu verkrijgbaar in Japan

01-08-2024

1

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Paul

2 aug 24 om 10:50

#14092‍

3939 XP | 686 comments

Ach ja, dat gebeurt bij zo veel online leaderboards. Ik kan me leaderboards heugen waar er bij de top minder dan een seconde of zelfs een negatief getal staat. Persoonlijk zie ik liever twee verschillende categorieën, maar ik kan er verder niet van wakker liggen dat mensen creatief misbruik maken van bugs en glitches om zichzelf naar de top te hijsen. Behalve als er legitieme prijzen mee zijn gemoeid en het tegen de regels zou zijn, I guess