Nintendo vraagt patent aan voor verbeterde joystick

Nintendo heeft een patent ingediend waaruit blijkt dat er aan een Hall Effect style joystick gewerkt wordt voor waarschijnlijk de volgende Nintendo console. Hierdoor zou er geen drift meer moeten optreden in de controllers.

In een dossier waarin Nintendo’s patent beschreven staat, worden er details gedeeld over een nieuw soort joystick. De joystick zou via een magnetische kracht de beweging doorgeven in de controller, ook wel bekend als de hall effect joystick. In de huidige joysticks van de Joy-Con wordt via fysiek elektrisch contact een signaal verzonden door de controller. Hierdoor slijten ze sneller dan met het Hall effect.

Iedereen die een Switch heeft gekocht heeft weleens last gehad van drift bij de Joy-Con. Nintendo heeft eerder aangekondigd dat de Joy-Con opgestuurd mogen worden om deze gratis te laten repareren. Er is nog niet bevestigd of deze magnetische versie van de joystick daadwerkelijk voor de nieuwe Switch console zelf is of voor de nieuwe pro-controllers.

controllers_nintendo_switch_pokebal_pro-controller_joycon_joy-con_zelda_splatoon_luigi

Momenteel gaan er overal geruchten rond over de nieuwe Nintendo-console. Eurogamer heeft onder andere gerapporteerd dat een van de techdemo’s een grafische update van The Legend of Zelda: Breath of the Wild was. Deze techdemo moest het verschil tussen de nieuwe Nintendo-console en de huidige Switch aantonen. Dit heeft VGC ook bevestigd. Echter is het onbekend om welke versie van de Nintendo Switch het ging en of de game naar de nieuwe console komt.

Heb jij nog last van drift? Laat het ons weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Sea of Stars key art main image

0

Special Soundtrack Sunday: De early game klanken van Sea of Stars

10-09-2023

2

Robin

Hoofdafbeelding Splatfests in Splatoon 3: alles dat je moet weten

0

Special Splatfests in Splatoon 3: alles wat je moet weten

09-09-2023

8

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

9 sep 23 om 19:40

#11345‍

2791 XP | 540 comments

Heb nog een joycon met drift, al een aantal jaren. Maar aangezien ik hoofdzakelijk in consolemodus speel met een 8bitdo pro controller maakt het me niet echt meer uit. 

Vind het nog wel steeds een kwalijke zaak dat ze nooit eerder met een oplossing zijn gekomen.

lifegiving

10 sep 23 om 10:09

#11350‍

2163 XP | 353 comments

Ik heb twee setjes Joy-Con met drift! Ik moet ze eigenlijk een keer opsturen naar Nintendo , maar door alle vermiste pakketjes bij PostNL ben ik bang dat mijn pakket straks ook kwijt is.

Foeks1989

10 sep 23 om 13:29

#11354‍

74 XP | 14 comments

Ik heb 3 weken terug mijn joy con opgestuurd. Binnen een week had ik hem weer terug. Dat was echt wel een prima service. Mijn switch had ik in 2018 gekocht.

Ik zou ze dus gewoon laten maken anders is het ook zonde.

hoysmallfrry

10 sep 23 om 09:59

#11348‍

105 XP | 21 comments

Ik hoop dat de nieuwe switch wel iets als Hall effect sticks krijgt. Maar ben toch wel blij dat joycon vervangen op de switch niet heel ingewikkeld is. Het probleem lijkt me echt n ramp bij de switch lite.

lifegiving

10 sep 23 om 10:07

#11349‍

2163 XP | 353 comments

Ik ken helaas niet echt iemand met een Nintendo Switch Lite, maar inderdaad.. Sturen ze dan een hele console naar Nintendo om te laten repareren vraag ik me af?