Nintendo vergroot NES- en SNES-bibliotheek met drie games [juli 2022]

  • Nieuws

  • 22 jul 22 om 09:14

  • Erik

  • 0

Nintendo voegt drie games toe aan de NES- en SNES-applicaties voor Nintendo Switch Online. Het gaat om Fighter’s History, Kirby’s Avalance en Daiva Story 6: Imperial of Nirsartia.

Via een trailer kun je de drie games in actie zien. De titels zijn vanaf vandaag speelbaar.

  • Fighters History (1994, SNES) is een fighter met een zes knoppenstructuur, hetzelfde als Street Fighter II. Je doel is om de zwakke plekken van de tegenstander te raken, doe je dit vaak genoeg dan verstijfd ‘ie en kun je ‘m extra vaak raken.
  • Kirby’s Avalanche (1995, SNES) is een puzzeltitel. De game is een westerse variant van Super Puyo Puyo, en het is aan jou om vier of meer blobjes van dezelfde kleur bij elkaar te brengen. In Europa heette deze game: Kirby’s Ghost Trap.
  • In Daiva Story 6: Imperial of Nirsartia (1986, NES) is het schieten wat de klok slaat. De game kent een soort shoot-em-up-opzet, met als verschil dat jouw speler loopt in een zijwaarts scrollende omgeving. Lukt het jou om de planeet over te nemen?

In Japan krijgen ze niet Kirby’s Avalanche, maar Kirby’s Star Stacker (1998, SNES). Ook dit is een puzzelgame. Check hier een trailer.

Nintendo voegt geregeld nieuwe games toe aan NSO. In mei waren dit Pinball, Rival Turf! en Congo’s Caper.

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Daisy vanaf vandaag speelbaar in Mario Strikers: Battle League Football

3

Nieuws Daisy vanaf vandaag speelbaar in Mario Strikers: Battle League Football

22-07-2022

5

Dennis

Spidersaurs – Waar voedsel op jou jaagt

0

Review Spidersaurs - Waar voedsel op jou jaagt

22-07-2022

4

Dennis

Reageer als eerste!