Nintendo test nieuw type spel met Playtest Program

  • Nieuws

  • Gisteren om 10:18

  • Dennis

  • 5

Vandaag start het mysterieuze Playtest Program, waarin geselecteerde spelers een nieuwe Switch-functie kunnen proberen. Het lijkt te gaan om een nieuw type spel.

Twee weken geleden kondigde Nintendo aan dat abonnees uit bepaalde landen van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket zich konden inschrijven voor een Playtest Program. Geselecteerde spelers kunnen nu de software downloaden. En ondanks Nintendo’s oproep om de details niet te delen, komt de eerste informatie naar buiten.

Gebruiker Ethan_ThisGuy deelde foto’s van de Playtest op X, maar deze zijn ondertussen verwijderd. Het lijkt te gaan om een nieuw sociaal online spel, waarin spelers “samen moeten werken met anderen om een gigantische, zich uitbreidende planeet te ontwikkelen met behulp van creativiteit en verbouwde grondstoffen”. Naarmate je verder komt ontdek je nieuw land, vijanden en grondstoffen.

Beacons lijken een belangrijke rol te spelen om de planeet te ontwikkelen. Spelers kunnen deze plaatsen en deze genezen het land. Hoe hoger je je Beacon plaatst, hoe effectiever die is.

Tot slot is er een sociale hub waarin spelers kunnen samenkomen. Hier kun je je personage versterken en items verzamelen.

Hoofdafbeelding bij Nintendo vraagt fans inhoud Playtest Program

De Playtest start woensdag 23 oktober en loopt tot en met 5 november. Waarschijnlijk zullen er in de aankomende dagen nog meer details naar buiten komen. Houd daarom onze site goed in de gaten!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch-verkopen stagneren in afwachting van opvolger

1

Nieuws Onthulling Nintendo Switch vandaag acht jaar geleden

21-10-2024

2

Robin

Sakurai dringt aan dinsdag zijn laatste youtube-video te bekijken

4

Nieuws Sakurai dringt aan dinsdag zijn laatste youtube-video te bekijken

20-10-2024

4

Coen

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

Gisteren om 12:05

#14670‍

3394 XP | 660 comments

Ik zei het toch:p Binnen een uur haha

Paul

Gisteren om 12:17

#14672‍

4032 XP | 704 comments

Het is Nintendo's Roblox, nice. Hopelijk ditmaal zonder kinderarbeid

edit: er is een google doc met alle info aanwezig, hier staat echt veel in over de game

Apenknul

Gisteren om 15:53

#14673‍

4156 XP | 783 comments

Ik heb de doc nu net gezien. Samen met dit bericht, klinkt het als een MMO wat mij enigszins wel boeit.

Maar toen ik die beelden zag, en hoe de game eruit, was ik wat minder te spreken. De wereld heeft wat weg van Minecraft, waarbij ikzelf liever had dat het niet zo blokkerig was. En alles buiten de beacons is ook zo donker en grauw. Als ik dit zo zie, is het niet echt iets voor mij, of ik mag hopen dat het niet de final build is. Nintendo kennende had ik liever een MMO gezien met daadwerkelijke Nintendo characters van alle franchises.

Dennis

Gisteren om 16:17

#14675‍

1065 XP | 95 comments

Het ziet er allemaal een beetje samengeraapt uit, dus ik heb het idee dat dit een testversie is en enkel dient om mechanics of de server te testen, en dat we dit later een keer gaan terugzien met een Nintendo IP of bijvoorbeeld Miis.

N2up

Gisteren om 16:08

#14674‍

1720 XP | 337 comments

Dit klinkt interessant, maar had op iets innovatievers gehoopt. Laat ik toch maar ff de leaks doorkijken >.> xD