Nintendo Switch Online-leak onthult onuitgebrachte NES-spellen

  • Nieuws

  • 21 apr 22 om 10:10

  • Erik

  • 0

Tetris en Pac-Man kunnen zomaar ooit naar Nintendo Switch Online komen. De leak van twee dagen terug haalt ook ongebruikte data van de NES-applicatie naar boven.

Twitter-gebruiker Kaitlyn Molinas zet de gelekte en huidige versies naast elkaar. Ze zijn grotendeels gelijk, op de aanwezigheid van een aantal games na. Dit zijn niet de kleinste namen: onder andere Pac-Man, Tetris, Galaga, Mega Man en Castlevania zijn te zien op de gelekte applicatie.

Applicatie dateert uit oktober 2019

De gelekte NSO-applicatie dateert uit oktober 2019, bijna tweeënhalf jaar geleden. Dit kan betekenen dat bovenstaande spellen in de toekomst speelbaar worden: de meeste games uit de 2019-versie zijn daadwerkelijk uitgekomen. Er zijn zelfs SP-iteraties te zien, zoals Mega Man 4: The Boss Rush, en een aantal games hebben een beschrijvingen.

Spring niet direct in de lucht met de gedachte om Tetris te spelen op de Nintendo Switch: plannen kunnen sinds 2019 gewijzigd zijn. Zo is er bijvoorbeeld al een uitgebreide Mega Man Legacy Collection op de Nintendo Switch en is Pac-Man als Arcade Archives uitgebracht (PAC-MAN 99 niet te vergeten).

Eerder deze week onthulden leaks Game Boy Advance en Game Boy-emulators van Nintendo, die ogenschijnlijk lopen op de Nintendo Switch.

Nintendo Entertainment System

De Nintendo Entertainment System is de eerste console van Nintendo, en kwam in 1983 uit in Japan. Eind 1987 kwam ‘ie voor het eerst naar Nederland.

Het vormde het startschot voor de populariteit van Mario, door middel van Super Mario Bros. Daarnaast kennen The Legend of Zelda, Metroid en Kirby allemaal hun oorsprong op dit apparaat. Via Nintendo Switch Online kun je een brede selectie van NES-spellen uitproberen.

De NES-versie van Tetris op Nintendo Switch Online? Yes please!

Bron: Twitter-gebruiker Kaitlyn Molinas

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

0

Nieuws Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

29-04-2024

0

Karlijn

Indie-hit Bugsnax komt naar de Nintendo Switch

1

Nieuws Indie-hit Bugsnax komt naar de Nintendo Switch

21-04-2022

6

Dennis

Video toont alle varianten van Mario Kart Tour’s Amsterdam Drift

3

Nieuws Video toont alle varianten van Mario Kart Tour's Amsterdam Drift

20-04-2022

5

Evelyne

Reageer als eerste!