Nintendo Switch in 2021 best verkopende platform Verenigde Staten

  • Nieuws

  • 17 jul 21 om 12:43

  • Erik

  • 0

De Nintendo Switch is in de eerste helft van 2021 het best verkopende platform in de Verenigde Staten. Het verslaat hiermee de nieuw gelanceerde PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

De Mat Piscatella van de NPD Media Group onthult dat het hierbij om zowel aantallen als totale omzet gaat. Dus ook als je de prijs van alle Nintendo Switch-apparaten bij elkaar optelt, staat ‘ie op #1. Kanttekening: afgelopen maand (juni) was de Xbox Series het best verkopende qua dollaromzet (al stond de Switch qua aantallen wel bovenaan).

Op het eerste gezicht een geweldige prestatie van Nintendo’s hybride console. Echter moet je je wel bedenken dat zowel Sony als Microsoft kampten met gigantische hardwaretekorten dankzij (onder andere) de COVID-19-crisis.

Super Rush kent beste start voor Mario Golf-spellen

Nu we het toch over verkoopcijfers hebben in de Verenigde Staten. Mario Golf: Super Rush topt alle eerder verschenen Mario Golf-spellen en zet de beste lanceringsomzet neer. Hierbij verbreekt de game het record van Mario Golf: Toadstool Tour, die voor de Nintendo GameCube uitkwam in juli 2003.

Het spel staat op #3 in de totale ranglijst van juni, onder Call of Duty: Black Ops – Cold War (multiplatform) en Ratchet & Clank: Rift Apart (PlayStation 5). Een andere opvallende stijger is Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2. De Switch-release pushte de game van #51 naar #17.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eerste online event van Endless Ocean is volgende week

0

Nieuws Eerste online event Endless Ocean Luminous start volgende week

03-05-2024

1

Erik

Even (opnieuw) voorstellen: Hoi Mark!

4

Special Even (opnieuw) voorstellen: Hoi Mark!

17-07-2021

6

Mark

Take it Home is Mabel’s hit voor Pokémon 25: The Album

0

Media Take it Home is Mabel's hit voor Pokémon 25: The Album

17-07-2021

1

Erik

Reageer als eerste!