Nintendo Switch bijna PlayStation 2 voorbij in Verenigde Staten

De Nintendo Switch is zonder twijfel een van Nintendo’s grootste successen en lijkt op schema te liggen om de verkoop van de beste verkochte videogame console ooit, de Playstation 2, in de Verenigde Staten te overtreffen. 

In een update van Circana’s uitvoerend directeur en industrie-adviseur Mat Piscatella op social media platform X (voorheen Twitter), kwam naar voren dat de verkopen van de Switch in de VS sinds juni 2024 slechts 1,1 miljoen eenheden verwijderd zijn van de verkopen van de Playstation 2. Op het moment is de Switch de derde best verkochte gameconsole in de Verenigde Staten. De eerste en de tweede plaats worden respectievelijk door de Playstation 2 en Nintendo DS bezet (vertaald):

“Switch staat momenteel op de 3e plaats aller tijden in Amerikaanse eenheden sinds 1995, en staat alleen achter de NDS en PS2.”

Piscatella liet eerder weten dat er hoogstwaarschijnlijk binnenkort meer Switch-hardware verkocht gaat worden vanwege de komst van de Hyrule-editie van de Nintendo Switch Lite aankomend september. Hij verwacht dat de release van deze console de verkopen van de Switch in de VS redelijk zal stimuleren.

Hoewel het mogelijk is dat de Switch in de Verenigde Staten de verkopen Playstation 2 overtreft, verwacht Jim Ryan, ex-CEO van PlayStation, dat het nog wel even gaat duren voordat de Switch de wereldwijde verkopen van de PS2 overtreft. Dit komt doordat de Switch op het moment 143 miljoen keer is verkocht, terwijl de Playstation 2 maar liefst 160 miljoen keer verkocht is. Daarnaast kwam uit Nintendo’s bedrijfsresultaten van het afgelopen kwartaal naar voren dat de verkopen van de Switch flink aan het stagneren zijn, doordat veel mensen de lancering van de opvolger afwachten. Zo is de Switch in de periode van 1 april t/m 30 juni 2024 maar 2,1 miljoen keer verkocht. Afgelopen mei liet Nintendo weten dat het nog voor het einde van dit fiscale jaar (dat in maart 2025 eindigt) de Switch-opvolger aankondigt.

Denk jij dat de Nintendo Switch de verkopen van de Playstation 2 zowel in de VS als wereldwijd zal overtreffen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Mat Piscatella op X

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

3

Nieuws Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

19-09-2024

2

Erik

Capcom deelt nieuwe trailer Ace Attorney Investigations Collection

0

Nieuws Capcom deelt nieuwe trailer Ace Attorney Investigations Collection

08-08-2024

2

Karina

Hoofdafbeelding bij Balatro krijgt een grote gratis contentupdate in 2025

1

Nieuws Balatro krijgt een grote gratis contentupdate in 2025

08-08-2024

1

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Apenknul

8 aug 24 om 11:01

#14118‍

4091 XP | 770 comments

Met de games van dit najaar redden ze dat makkelijk, lijkt me.

Robin

8 aug 24 om 15:47

#14120‍

3519 XP | 524 comments

Best verkopende console in US zullen ze zeker wel halen, ja. Of ze het nog wereldwijd gaan doen is maar de vraag, maar mocht er een prijsdaling inzitten komt dan denk ik wel goed. Zeker als er nog een crossgen moment is.