Ondersteuning Animal Crossing: Pocket Camp stopt in november

  • Nieuws

  • 22 aug 24 om 09:48

  • Erik

  • 2

Nintendo kondigt zojuist het ‘einde’ voor Animal Crossing: Pocket Camp aan. Ze beëindigen de service op donderdag 28 november, om 17:00 uur. 

Pocket Camp is vanaf dat moment niet meer speelbaar, en wordt vervangen door een betaalde applicatie. Deze nieuwe variant neemt jouw opslagdata en voortgang in het spel mee, maar krijgt geen nieuwe content meer.

In oktober maakt Nintendo meer informatie bekend over deze nieuwe versie.

Ze bedanken spelers voor de steun in de afgelopen zeven jaar. De applicatie lanceerde in november 2017.

Nintendo verzekert spelers ervan dat evenementen en nieuwe in-game voorwerpen blijven komen tot de beëindiging van de service. Ook blijft het mogelijk om Leaf-tickets (een betaalde in-game valuta) aan te schaffen tot 27 november, om 08:00 uur.

De nieuwe betaalde variant van Animal Crossing: Pocket Camp bevat geen in-game aankopen, dus je Leaf-tickets gaan niet mee. Zorg dus dat je deze daarvoor uitgeeft. Ook het maandelijkse abonnement van Pocket Camp Club stopt. Daarnaast is een constante verbinding met het internet niet meer benodigd.

Op de website van Nintendo kun je meer informatie lezen over wat er met de game gaat gebeuren, inclusief een stappenplan hoe je data overzet naar de betaalde versie.

Animal Crossing: Pocket Camp heeft zeven jaar lang updates gekregen.

Het nieuws volgt bijna een jaar nadat Nintendo bekend maakte geen nieuwe content toe te voegen aan Mario Kart Tour (de game blijft speelbaar). In 2021 stopten ze al met Dr. Mario World. Enkel Fire Emblem Heroes, Pikmin Bloom en Super Mario Run worden straks nog actief door Nintendo ondersteund.

Nintendo’s mobiele titels zijn verantwoordelijk voor slechts een klein percentage van hun totale omzet. Enkel Fire Emblem Heroes weet écht geld in het laatje te brengen.

In Animal Crossing: Pocket Camp beheer je je eigen camping. Je kunt deze naar eigen smaak aankleden en nieuwe campinggasten aantrekken. Het spel lanceerde op 21 november 2017 voor mobiele platformen.

Wat vind jij hiervan? Speel jij nog Animal Crossing: Pocket Camp? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

3

Nieuws Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

19-09-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Nintendo kondigt nieuwe Splatoon 3-amiibo aan

2

Media Nintendo deelt trailers voor nieuwe Splatoon 3-amiibo

22-08-2024

3

Dennis

AnimalCrossingLeifcaravan

1

Nieuws LEGO brengt drie nieuwe Animal Crossing-sets uit

21-08-2024

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Dennis

22 aug 24 om 13:14

#14208‍

1013 XP | 89 comments

Nette oplossing om de game te strippen van het free-to-play aspect en er een betaalde offline versie van te maken! Zo blijft de game bewaard, en kunnen zowel nieuwe spelers de game alsnog proberen en mensen die er al jaren tijd in hebben zitten toch doorspelen.

lifegiving

22 aug 24 om 14:20

#14211‍

2208 XP | 359 comments

Ik wil nog steeds mn speciale Pokemon meubels over zetten naar Animal Crossing New Horizons~ Pocket Camp was oprecht vermakelijk, soms moest je wel iets teveel grinden als je bepaalde meubels wilde hebben~ Ik hoop dat er eventueel een functie in de toekomst wordt toegevoegd om de welverdiende meubels toch in een echt Animal Crossing spel te zetten