Nintendo reageert op het 'drift'-probleem van Nintendo Switch Joy-Con

Gebruikers van de Nintendo Switch’s Joy-Con hebben last van zogenaamde ‘drift’, Nintendo reageert nu op dit fenomeen.

Joy-Con drift blijkt een probleem te zijn voor Nintendo Switch-eigenaren. Door deze drift constateert de stick van de Joy-Con input, zonder dat de speler deze zelf geeft. Dit kan voor vervelende ervaringen zorgen tijdens je speelsessies. Hoewel de oorzaak van het probleem niet unaniem is vastgesteld, zijn de twee meest genoemde boosdoeners beide te wijten aan het design van de controllers. Volgens sommigen wordt het defect veroorzaakt door stof en ander vuil dat zich ophoopt onder een rubberen dopje van de stick. Anderen zien veelvuldig contact tussen de onderdelen in de stick als het probleem. Wat de oorzaak ook is, Nintendo had vooralsnog niet gereageerd op het ‘driften’.

In een artikel van The Verge reageert Nintendo nu voor het eerst. Het bedrijf doet echter weinig meer dan verwijzen naar de klantenservice. Nintendo kwam met het volgende statement (vertaald):

Bij Nintendo zijn we erg trots op het maken van kwaliteitsproducten en we zijn continue bezig ze te verbeteren. We zijn ons bewust van recente berichten dat sommige Joy-Con controllers niet correct reageren. We willen dat onze consumenten plezier hebben met Nintendo Switch, en als iets dit doel in de weg staat, moedigen wij hen aan om http://support.nintendo.com te bezoeken zodat we kunnen helpen.”

Het is zeker niet onwaarschijnlijk dat de timing van dit nieuwe statement te maken heeft met een rechtszaak die tegen Nintendo is begonnen omtrent de Joy-Con drift. Meer informatie hierover vind je op de website van het advocatenkantoor.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Automachef

0

Review Automachef

23-07-2019

0

Paul

Nieuwe trailer voor Yooka-Laylee and The Impossible Lair zet de levels op zijn kop

0

Media Nieuwe trailer voor Yooka-Laylee and The Impossible Lair zet de levels op zijn kop

22-07-2019

0

Sascha

Reageer als eerste!