Nintendo praat over Mario Wonder en Tears of the Kingdom op GDC 2024

Tijdens de Game Developers Conference (GDC) 2024 zullen de teams achter Super Mario Bros. Wonder en The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom presentaties geven.

De sessie over Zelda heeft als titel “Tunes of the Kingdom: Evolving Physics and Sounds for ‘The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”. Takuhiro Dohta, Takahiro Takayama en Junya Osada zullen bespreken welke uitdagingen ze zijn tegengekomen bij het maken van deze populaire opvolger, en zullen inzichten delen over onder andere Link’s nieuwe vaardigheden, de uitbreiding van het geluidsontwerp en de muziek van Hyrule, en hoe deze elementen samenkomen om een nieuwe spelervaring te creëren.

De Mario-sessie wordt “2D and Tomorrow: How the Developers of ‘Super Mario Bros. Wonder’ Find New Joy in Creating Classic Side-Scrolling Adventures” genoemd. Takashi Tezuka en Shiro Mouri zullen praten over de uitdagingen bij het omkeren van het klassieke zijwaarts scrollende Super Mario Bros.-gameplay en hoe nieuwe elementen, zoals Wonder-effecten, inspiratie halen uit Mario’s 2D-verleden maar toch nieuwe verrassingen bieden voor spelers. Ook delen ze inzichten over het creatieve proces achter het spel, de uitbreiding van de keuzemogelijkheden van spelers en het toevoegen van een nieuwe online ervaring.

GDC 2024 vindt plaats in het Moscone Center in San Francisco van 18 tot 22 maart.

Bron: Officiële website van GDC

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Van pluizig tot fier: het avontuur van ‘Little Kitty, Big City’

0

Review Van pluizig tot fier: het avontuur van ‘Little Kitty, Big City’

16-05-2024

0

Karina

Hoofdfbeelding bij Krijg gratis voorwerpenset in Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

0

Nieuws Krijg gratis voorwerpenset in Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

02-02-2024

1

Erik

Even (voor de eerste keer) voorstellen: Karina

8

Nieuws Even (voor de eerste keer) voorstellen: Karina

01-02-2024

9

Redactie

Reageer als eerste!