Nintendo over speelbare personages in Super Mario Bros. Wonder

Super Mario Bros. Wonder gaf je een heleboel personages om uit te kiezen, maar hoe kwamen de ontwikkelaars tot deze selectie en waar zijn Yoshi’s eieren eigenlijk gebleven?

Laatst verscheen in het Japanse tijdschrift Famitsu een interview met de makers van Super Mario Bros. Wonder. Daarin spraken zij over verschillende aspecten van het spel, waaronder het weghalen van de timer in de levels. Er waren echter meer keuzes om te maken, waaronder welke personages speelbaar zijn in deze game. In hetzelfde interview leggen ontwikkelaars Takashi Tezuka en Shiro Mouri uit hoe zij tot de gemaakte selectie kwamen.

Super Mario Bros. Wonder heeft de grootste selectie speelbare personages in een Mario-platformgame ooit. Hierover zei regisseur Shiro Mouri (vertaald):

Het thema was deze keer, dat je kunt spelen hoe je wilt en we wilden dat je speelde als het personage dat je leuk vindt, dus er was een grote variatie om uit te kiezen.

We hebben ook een systeem geïmplementeerd om losjes online verbinding te maken met andere spelers, en we dachten dat het leuker zou zijn om verschillende personages op de wereldkaart te hebben als je online speelt. Met dit doel hebben we meer dan tien speelbare personages geselecteerd (rekening houdend met kleurvariaties).

Wat het selectieproces betreft: Mario, Luigi, Yellow Toad en Blue Toad waren speelbaar in New Super Mario Bros. Wii. Daarna voegde New Super Mario Bros. U Deluxe Toadette en Nabbit toe. We besloten om deze figuren eerst te maken en vervolgens als nieuw Peach, Daisy en vier verschillende kleurvariaties van Yoshi toe te voegen. Met deze selectie besloten we dat de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke en de balans met onoverwinnelijke personages goed was.

Een afbeelding met de speelbare personages in Super Mario Bros. Wonder

Dat zijn behoorlijk wat personages om mee te spelen!

Met onoverwinnelijke personages bedoeld Mouri de Yoshi’s en Nabbit. Zij kunnen in een level niet geraakt worden door vijanden, al staat daar tegenover dat ze geen power-ups kunnen gebruiken. Eerder probeerden zij wel om Yoshi weer met eieren te laten gooien, zoals hij in vele andere games kan. Toch is deze mechaniek niet in het uiteindelijke spel teruggekomen.

Hierover zegt producent Takashi Tezuka (vertaald):

Wat de acties van Yoshi betreft, dacht ik dat het beter zou zijn als hij eieren kon gooien, dus probeerden we een prototype te maken en dat te testen. Het werd echter moeilijk onder controle te houden en om beginnende spelers plezier te laten hebben, besloten we dat de huidige manier de beste was.

Uitendelijk kregen alle personages dus ongeveer dezelfde mogelijkheden, met de Yoshi’s en Nabbit als een makkelijker alternatief. Zo kun je ook niet zweven als Peach of hoger springen met Luigi, terwijl dit in eerdere games karakteristieke bewegingen voor ze waren. Zonder specifieke verschillen zijn alle personages toegankelijker voor beginners. Dit mag de pret echter niet drukken, want Super Mario Bros. Wonder is uitstekend ontvangen, na de release in oktober.

Wat vinden jullie van de speelbare personages in Super Mario Bros. Wonder en wie is jouw persoonlijke favoriet om mee te spelen? Vertel er ons meer over in de comments!

Bron: Famitsu

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

0

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

1

Erik

Shigeru Miyamoto (71) denkt nog niet aan zijn pensioen

0

Nieuws Shigeru Miyamoto (71) denkt nog niet aan zijn pensioen

31-12-2023

2

Martijn

Dit is de N1-UP Game of the Year van 2023

4

Special Dit is de N1-UP Game of the Year van 2023

31-12-2023

8

Rik

Reageer als eerste!