Nintendo op zoek naar 'Nintendo-specialisten' in Canada

Nintendo of Canada is op zoek naar nieuw personeel dat de rol van ‘Nintendo Experience Specialist’ op zich wil nemen.

Deze nieuwe functie, die afgekort heel toevallig voor ‘NES’ staat, is een ondersteunende functie waarbij de zogenaamde Experience Specialisten veel contact hebben met winkelpersoneel en consumenten. Zo zullen ze onder andere trainingen, demonstraties en voorlichtingen geven over alles wat met Nintendo te maken heeft en zullen ze aanwezig zijn op verkooppunten en evenementen. Hieronder is Nintendo of Canada’s volledige beschrijving van de ‘NES’-functie te lezen (vertaald):

Nintendo Experience Specialists: (NES) zijn verantwoordelijk voor het bezoeken van verschillende verkooppunten en het bieden van ondersteuning bij persoonlijke evenementen. Deze buitendienstmedewerker is verantwoordelijk voor de interactie met consumenten en winkelpersoneel op de hem toegewezen locaties volgens een variabel rooster tijdens winkelpiekuren (weekdagen, weekenden, avonden, belangrijke promotieperiodes en feestdagen). NES zal ook ondersteuning bieden bij consumentgerichte evenementen om verkoopondersteuning, productdemonstraties, training en voorlichting over Nintendo-producten te bieden. Het algemene doel van de NES is om vraag naar Nintendo-producten te genereren en activeringen te vergemakkelijken, om uiteindelijk een glimlach te toveren op de gezichten van iedereen met wie we in contact komen.

Op de officiële website van Nintendo kan je meer te weten komen over de functie. Zo zijn er enkele vereisten om ermee in aanmerking te kunnen komen. Je moet onder andere in staat zijn om te reizen tussen toegewezen persoonlijke evenementen en verkooppunten, ervaring hebben in het werken met kinderen en gezinnen, 1-3 jaar gerelateerde ervaring in klantenservice hebben en algemene interesse in en kennis van huidige en toekomstige videogames hebben. Op het moment staan de vacatures voor de functie open in British Columbia en Ontario.

Nintendo is niet het enige gaming-berdrijf dat op het moment op zoek is naar nieuw personeel. Zo kwam afgelopen maandag naar boven dat ook Monolith Soft op zoek is naar personeel voor een ‘nieuwe RPG’. Verder is ook Pokémon-ontwikkelaar Game Freak op zoek naar nieuw personeel voor een groot aantal functies.

Lijkt de functie ‘Nintendo Experience Specialist’ jou wat? Laat het ons weten in de comments!

Bron: nintendo.com

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Pokémon TCG-sets hinten naar Legends: Z-A-release later in 2025

2

Nieuws Pokémon TCG-sets hinten naar Legends: Z-A-release later in 2025

08-08-2024

3

Robin

Mika and the Witch’s Mountain deze maand naar Switch

2

Nieuws Mika and the Witch's Mountain deze maand naar Switch

08-08-2024

2

Karina

Reageer als eerste!