Nintendo ook in 2024 geen groot onderdeel van Summer Game Fest

Hoewel Nintendo hier en daar weleens een aankondiging maakt op evenementen zoals The Game Awards, blijft het maar afwezig van een bepaald ander groot gaming-evenement: Summer Game Fest. In een Q&A gesprek liet de creator van het evenement, Geoff Keighley, weten dat hij dit in de toekomst graag ziet veranderen. 

Tijdens het gesprek merkte Keighley op dat Summer Game Fest goede relaties heeft onderhouden met grote gaming bedrijven waaronder Playstation en Microsoft. Nintendo heeft zich echter nooit echt betrokken bij het evenement. Het is dan ook niet raar dat Keighley hier graag verandering in ziet komen, omdat Nintendo samen met Playstation en Microsoft bij de grootste bedrijven uit de gaming-industrie zit:

“Nintendo heeft nog nooit echt een groot deel uitgemaakt van Summer Game Fest, we hopen altijd dat het het juiste jaar voor ze is om mee te doen, maar het is nog niet gebeurd.”

Hoewel Keighley natuurlijk graag heeft dat Nintendo deel uit maakt van zijn evenement, vertelde hij dat hij begrijpt dat iedereen zijn “eigen draaiboek en plan” heeft en dat hij het prima vind dat Nintendo niet aanwezig is omdat er “zoveel spellen zijn” en niet alles tijdens het evenement aan bod kan komen.

“Het is leuk om een paar aankondigingen van bedrijven te hebben, maar het is leuk om dingen over verschillende plaatsen te verspreiden… ze hebben hun eigen ding nodig om al die dingen te ondersteunen… het is een altijd evoluerend landschap… Summer Game Fest is niet alleen een twee uur durende show, het is echt een hele tijdsperiode… we maken geen aanspraak op die evenementen, die bedrijven doen die evenementen, maar we proberen iedereen samen te brengen zodat het publiek een soort reis door al deze aankondigingen kan maken.”

Nintendo heeft eerder laten weten dat het in juni 2024 een Nintendo Direct-showcase gaat houden die gericht is op games die in de tweede helft van 2024 uitkomen. Daarnaast liet het bedrijf weten dat het de “opvolger” van de Nintendo Switch nog in dit fiscale jaar (eindigend op 31 maart 2025) zal aankondigen.

Wat vind jij ervan dat Nintendo geen deel uitmaakt van Summer Game Fest? Laat het ons weten in de comments!

Bron: NintendoLife

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Suda51 onzeker over toekomst Travis Touchdown uit No More Heroes

0

Nieuws Suda51 onzeker over toekomst Travis Touchdown uit No More Heroes

05-06-2024

1

Dennis

Hoofdafbeelding bij

1

Nieuws Krijg een gratis voorwerp via Splatoon 3-nieuwskanaal

05-06-2024

1

Erik

Reageer als eerste!