Nintendo ontkent komst Nintendo Switch Pro

  • Nieuws

  • 19 jul 21 om 11:57

  • Erik

  • 8

Nintendo heeft zelf een einde gemaakt aan speculaties voor een eventuele Nintendo Switch Pro. Er zijn volgens het bedrijf op dit moment geen plannen om “een ander model te lanceren”.

In een publiekelijk statement op Twitter zeggen ze het volgende:

“We willen ook duidelijk maken dat we recentelijk de Nintendo Switch (OLED-model) aangekondigden voor een release in oktober, 2021, en we geen plannen hebben om een ander model te lanceren op dit moment.”

Het is uiterst opvallend dat Nintendo deze uitspraak doet: het bedrijf staat erom bekend om niet in te gaan op speculaties en geruchten – en al helemaal niet publiekelijk op Twitter. Het komt dan ook zeer weinig voor dat ze dergelijke informatie ontkrachten. Ga er dus maar van uit dat er, voor nu, echt geen Pro-variant op de planning staat.

Nintendo ontkent ook claims hogere winstmarge Nintendo Switch OLED

Het verhaal stopt hier niet bij. In een tweet daarvoor ontkennen ze dat er een hogere winstmarge gemaakt wordt op de Nintendo Switch (OLED-model) ten opzichte van het huidige model. Ze ontkrachten hiermee direct het rapport van Bloomberg, die stelde dat de OLED slechts $10,- duurder was om te maken.

“Een nieuwsverhaal op 15 juli beweerde dat de winstmarge van de Nintendo Switch (OLED-model) hoger was ten opzichte van de Nintendo Switch. Om zeker te zijn van begrip onder onze investeerders en consumenten, willen we het helder maken dat de claim incorrect is.”

Nogmaals: het is uiterst uitzonderlijk te noemen dat Nintendo op dergelijke claims in gaat. Waarschijnlijk willen ze speculaties of aannames van het publiek en aandeelhouders helemaal voorkomen.

Doorgaans reageren ze meer in de woorden van “geen commentaar”. Zowel Doug Bowser en Shuntaro Furukawa reageerden eerder dit jaar bijvoorbeeld ontwijkend op Switch Pro-geruchten. Het lijkt er een beetje op dat Nintendo, na maanden van speculaties en geruchten onder fans en de pers, er toch een beetje klaar mee is. Onze Mitch zag het al aankomen, en schreef in zijn column vorige week al dat de Switch Pro-droom dood is.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

0

Nieuws Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

29-04-2024

0

Karlijn

Gerucht: Metroid Prime Trilogy is klaar voor release volgens industrie-insider

13

Nieuws Gerucht: Metroid Prime Trilogy is klaar voor release volgens industrie-insider

19-07-2021

3

Erik

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

17

Review The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

18-07-2021

10

Dreon

Discussieer met ons mee! 8

Ribbelchips

19 jul 21 om 12:41

#796‍

918 XP | 177 comments

Nog even en ze gaan ook nog ontkennen dat er op een Skyward Sword HD een hogere winstmarge zit dan op Breath of the Wild 2

Rik

19 jul 21 om 15:26

#802‍

4694 XP | 668 comments

Dit heb ik ook al aangekaart toen de eerste prijzen bekend werden, maar of Nintendo zelf de 'extra' winst pakt op het OLED model is nog maar de vraag: Retailers hebben er wel vaker een handje van gehad om hun verkoopprijzen boven de door Nintendo aanbevolen consumentenprijs te zetten... en als 1 het doet, kan de rest lekker mee.

Psychotenshi

19 jul 21 om 15:04

#801‍

134 XP | 24 comments

Die hele pro gaat er ook nooit komen

Rogeroz

19 jul 21 om 19:21

#811‍

476 XP | 94 comments

Het blijft een gemiste kans naar mijn mening om het OLED model geen betere specs mee te geven en het hierbij te laten. Wel fijn dat het nu duidelijk is. Goed dat ze er even op gereageerd hebben!

ThanosReXXX

19 jul 21 om 19:44

#815‍

105 XP | 19 comments

Wanhopige geruchten gelovers:

AHA! Er zijn voor DIT MOMENT geen plannen. Hij komt dus gewoon wat later dan gepland...

 

hoysmallfrry

19 jul 21 om 20:34

#821‍

105 XP | 21 comments

Ik wil zo graag een Pro, maar zou het ook niet erg vinden als ze er gewoon voor zorgrn dat de switchU op zijn minst backwards compatible is :p

Martijn

19 jul 21 om 20:43

#823‍

3560 XP | 413 comments

Geloof niet meer zo in die Nintendo Switch Pro. Het gerucht duikt telkens weer op. Doet denken aan de "Metroid Prime Trilogy", die (nog) niet komt, of die wekelijkse speculaties over een nieuwe Nintendo Direct van een tijdje geleden. Die geruchten komen steeds weer bovendrijven, maar bleken tot nu toe steeds aandacht zoeken van zogenaamde 'insiders', die maar wat riepen. Blijkbaar kun je er populariteit mee verkrijgen...

 

Ze mogen het tegendeel bewijzen, als ze willen. Kan best tof zijn, al heb momenteel geen budget voor een Nintendo Switch Pro. Heb ik liever dat ze eerst hun best doen om meer nieuwe games te maken, in plaats van wéér een net iets nieuwere Nintendo Switch. Erg nieuw is het allemaal niet. Kunt wel onder al die berichten bijna dezelfde reactie typen.

Mossie

19 jul 21 om 21:30

#825‍

92 XP | 15 comments

Geloof er niet meer in. Een bericht als dit dempt de verwachtingen al helemaal voor me. Zelfs al zouden ze er één aankondigen: ik blijf wss toch wel bij mn huidige Switch. Ik ben nooit afgestapt ben van mn Nintendo DS Phat en "Ambassadors" versie Nintendo 3DS back in the days. Daarnaast is de pro variant die fans verwachten ook helemaal niet des Nintendo. Hardware upgrades so far zijn voornamelijk gericht geweest op design en daarnaast technisch altijd minimaal geweest.