Nintendo Labo aangekondigd voor de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 17 jan 18 om 23:33

  • Dyon

  • 0

De kogel is door de kerk, Nintendo komt weer met iets out-of-the-box!

Vanochtend bracht Nintendo naar buiten met een gloednieuwe ervaring te komen voor de Nintendo Switch, en zojuist hebben ze bekendgemaakt wat dat is: Nintendo Labo, een gloednieuw gamingconcept waarmee je gamen op de Nintendo Switch combineert met ouderwets knutselen aan de keukentafel!

Bij enkel een gamecartridge zal het dus niet blijven. In plaats daarvan combineert Nintendo Labo het gamen op je Nintendo Switch met het knutselen in de echte wereld. Bij de release zijn een tweetal pakketten beschikbaar; namelijk een mixpakket en een robotpakket. Met deze pakketten heb je verschillende soorten karton die je op een doe-het-zelfmanier in elkaar kunt zetten en toe kunt voegen aan je Joy-Con of Nintendo Switch. Dit karton, indien je het in elkaar hebt gezet en de Joy-Cons hebt toegevoegd, zijn dan Toy-Cons. Dit alles wordt begeleid door bijgevoegde software, die uitlegt op wat voor manier de Toy-Cons in elkaar te zetten zijn.

Nintendo Labo Robo

Satoru Shibata, CEO van Nintendo of Europe is ook erg positief met de nieuwe invalshoek die de ontwikkelaars hebben bedacht voor dit spel (vertaald):

Ons doel is om een glimlach te toveren op de gezichten van iedereen die met Nintendo in aanraking komt, Nintendo Labo nodigt iedere speelse creatieveling uit om te bouwen, spelen en nieuwe manieren te ontdekken om met de Nintendo Switch te spelen. Persoonlijk hoop ik ook veel mensen te zien die samen met hun familieleden, met een grote glimlach, veel plezier beleven aan het bouwen van de pakketten.

Één van de spellen die speelbaar is in het robotpakket van Nintendo Labo toont overigens veel gelijkenissen met Project Giant Robot, een gecancelde Wii U-game van Shigeru Miyamoto.

Nintendo Labo en de eerste twee labo-pakketten komen op 27 april 2018 uit, prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

Blossom Tales: The Sleeping King

0

Review Blossom Tales: The Sleeping King

19-01-2018

1

Erik

Nintendo kondigt nieuwe interactieve ervaring aan voor de Nintendo Switch

0

Nieuws Nintendo kondigt nieuwe interactieve ervaring aan voor de Nintendo Switch

17-01-2018

0

Dyon

Reageer als eerste!