Nintendo deelt hoe het omgaat met informatielekken

President Shuntaru Furukawa deelde informatie over hoe Nintendo omgaat met informatielekken tijdens de 82e jaarlijkse aandeelhouder meeting.

Een investeerder stelde vragen over lekken en vernoemde de “Nintendo gigalek” daarbij. In de laatste jaren werd er informatie gelekt van console source codes tot ontwikkelingen en spel prototypes. Zo staat in een van die lekken dat Luigi ooit gepland stond voor Super Mario 64.

Furukawa heeft het volgende gedeeld over hoe er omgegaan wordt met lekken(vertaald):

We hebben verschillende initiatieven om veiligheidsbedreigingen en zwakheden tegen te gaan. Voor de diensten die we bieden zijn enkele initiatieven zijn onder andere samenwerken met specialisten van buitenaf en het dirigeren van diagnostieken voor veiligheidsproblemen. Daarnaast, als deel van ons intern systeem voor informatiebeheer hebben we een informatie veiligheidsbeheersysteem in 2017 opgesteld en hebben een informatieveiligheid commissie. Het Beleid van informatiebeheer is vastgesteld en we hebben zowel fysieke als technische maatregelen vastgesteld. Daarbij werken we aan het bewustzijn van onze werknemers over het geheimhouden van informatie door trainingen en andere cursussen.

Furukawa heeft ook Nintendo’s prestaties in China na aanleiding van de nieuwe partnership met Tencent gedeeld. Hij zei dat  Sinds het begin van de partnership in 2019 een grote stijging is in de hoeveelheid mensen die op de Nintendo Switch spelen. Ring Fit Adventure werd uitzonderlijk veel verkocht in China. Furukawa hoopt om deze partnership met Tencent te behouden om aantrekkelijkheid van de unieke Nintendo spellen te behouden.

Hadden jullie Luigi graag gezien in Super Mario 64? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo-president noemt Switch 2 een

0

Nieuws Nintendo-president noemt Switch 2 een opvolger en geen nieuw concept

08-05-2024

3

Erik

Hoofdafbeelding bij de preview van Live A Live

0

Preview Preview: Live A Live - Een reis door zeven tijden

05-07-2022

7

Erik

Mario + Rabbids: Kingdom Battle is de Game op Proef van juli 2022

3

Nieuws Mario + Rabbids: Kingdom Battle is de Game op Proef van juli 2022

05-07-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

oldman86

5 jul 22 om 14:06

#5788‍

1171 XP | 219 comments

Ik wil Pokémon stadium 64 op nso+ 

Zool

5 jul 22 om 14:39

#5789‍

1956 XP | 367 comments

Ik heb het nog even nagelezen. Dit is vooral het securitybeleid; niet over vroegtijdig uitlekken, maar vooral hoe Nintendo een veilige omgeving blijft, niet besmet raakt en hoe de integriteit is geregeld binnen het bedrijf.