Update Nintendo Switch Online: maak je eigen profielfoto

  • Nieuws

  • 1 mrt 22 om 09:22

  • Willem

  • 7

Precies wanneer je het niet verwacht updatet Nintendo de Nintendo Switch of Nintendo Switch Online. Zo dus ook vandaag. Via Nintendo Switch Online kan je je eigen unieke gebruikersafbeelding samenstellen met wekelijks wisselende elementen. Ook zijn er missies toegevoegd die je kan voltooien door games te spelen, waarmee je platinapunten ontvangt.

Vanwege de vergrendeling van de afbeeldingsknop op de Switch zijn de onderstaande foto’s iets waziger dan je misschien gewend bent.

 

Het nieuwe missies- en beloningenmenu

Platinapunten verdienen met nieuwe missies

Nintendo Switch Online-leden kunnen vanaf nu via het Nintendo Switch Online-tabje, in het menu van je Switch, missies voltooien en beloningen ontvangen. De missies spreken voor zich. Elke week moet je inloggen op Nintendo Switch Online, software spelen die online ondersteunt en de cloud-opslag gebruiken. Ook is er een uitgelichte titel. Als je deze uitgelichte game speelt krijg je 50 platinapunten. De uitgelichte titel voor deze maand is Super Mario Bros. die je moet spelen via NES Online. Er is geen vereiste minimale speeltijd. Je vind het missiemenu door op de stempels te klikken in het “missies en beloningen”-tabje van Nintendo Switch Online.

De eerste selectie aan Super Mario Odyssey-afbeeldingen focust op het hoedenrijk

Platinapunten spenderen aan een unieke profielafbeelding

Misschien heb je al een lading aan platinapunten als je lid bent van My Nintendo. Naast het kopen van fysieke goodies via de My Nintendo Store, kun je deze nu ook uitgeven om een unieke profielafbeelding samen te stellen. De opties voor deze afbeeldingen zijn anders dan wat je gewend bent voor je Nintendo Switch-profiel.

Het samenstellen van een afbeelding doe je met drie losse plaatjes die je samen kan voegen. Je kiest een personage-plaatje en kan die nog aanvullen met een unieke achtergrond of kader. Personageplaatjes kosten 10 platinapunten, de achtergronden en kaders kosten 5 platinapunten. De selectie van kiesbare plaatjes wisselt per week, met één centrale titel per maand. Maart staat in het teken van Super Mario Odyssey, met afbeeldingen van locaties, personages en vijanden uit Mario’s Switch-avontuur. Ook krijgt Animal Crossing heeft een eigen sectie om plaatjes mee te maken. Hierbij zijn alle personages gebaseerd op hun verjaardag in de desbetreffende maand. Aan het begin van een nieuwe maand wisselen deze naar de feestvarkens van de volgende maand.

De jarige jobben uit maart voor Animal Crossing-plaatjes

De plaatjes die je samenstelt kun je niet mixen en matchen. Dat betekent dat de afbeeldingen voor Super Mario Odyssey alleen maar bruikbaar zijn in combinatie met andere afbeeldingen van Super Mario Odyssey. Dat betekent helaas geen Captain Toad op een Animal Crossing-achtergrond.

Ook verandert je Switch gebruikersprofiel automatisch als je een nieuw plaatje maakt. Je oude gebruikersafbeelding gaat hierbij verloren, dus die moet je opnieuw instellen als je dat wilt. Het samenstellen van profielfoto’s vereist een Nintendo Switch Online-abonnement, dus tenzij je gebruikers allemaal een eigen abonnement hebben kan je niet zomaar voor alle accounts het profielplaatje aanpassen.

Mijn creatie voor maart straalt positiviteit uit

Dus ga jij je Nintendo Switch profielicoon aanpassen? Of ben je stiekem wel gehecht aan je mii of personage op je profiel? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

Vurige turn-based gevechten in gameplaybeelden Ambition Record

0

Media Vurige turn-based gevechten in gameplaybeelden Ambition Record

01-03-2022

0

Kitty

Seizoen 3 Aflevering 16 – Een nieuwe generatie Pokémon

0

Podcast Seizoen 3 Aflevering 16 - Een nieuwe generatie Pokémon

01-03-2022

3

Redactie

Discussieer met ons mee! 7

Yosher

1 mrt 22 om 10:34

#3892‍

5886 XP | 1090 comments

Nou nou, Nintendo is uit aan het pakken. 

Selan

1 mrt 22 om 12:04

#3893‍

2655 XP | 485 comments

Fijn dat ze - na 5 jaar - iets meer doen qua mogelijkheden voor avatars/icoontjes etc. Wel beetje ‘karig’ begin met alleen maar Odyssey en Animal Crossing, maar hé - het is tenminste iets. Vind het wel geinig en hoop dat dit veel updates krijgt. Zo gebruik ik die platinum punten ten minste. Geef me die Xenoblade/Fire Emblem icoontjes Nintendo!

Apenknul

1 mrt 22 om 12:55

#3894‍

3774 XP | 710 comments

Willem heeft een coco icoontje, noice. Mijn favo character uit Animal Crossing.

willem

1 mrt 22 om 21:19

#3900‍

379 XP | 45 comments

Ik wilde vooral visueel iets dat m'n ziel reflecteerde. Dit kwam aardig in de buurt na afgelopen week.Maar uh, fijne verjaardag Coco!

reporterdavid

1 mrt 22 om 18:27

#3895‍

1196 XP | 238 comments

Elke update is er een... ik dacht even, he , je kunt jezelf als afbeelding gebruiken. of iets anders wat je op je pc hebt staan...

Duncmasta

1 mrt 22 om 21:14

#3897‍

1251 XP | 245 comments

Wat boffen we toch weer zeg.

Ribbelchips

2 mrt 22 om 12:40

#3907‍

918 XP | 177 comments

Voegen ze eindelijk de mogelijkheid toe om je profiel wat te customizen.. Stoppen ze het achter een paywall. Dit is echt Nintendo op haar aller, aller slechtst dit. Dit zijn gewoon verkapte microtransacties. Waar Nintendo fans andere bedrijven altijd om uitkotsten. En terecht trouwens.

 

En dan die 'missies'.. "Start een NES game X om platinumpunten te verdienen".. Man man man