Nieuw Dragon Ball: Budokai Tenkaichi-spel in ontwikkeling

  • Nieuws

  • 7 mrt 23 om 09:11

  • Erik

  • 3

Bandai Namco ontwikkelt een nieuw deel in de Dragon Ball: Budokai Tenkaichi-serie. Dit onthullen ze met een korte teaser tijdens het recente ‘Dragon Ball Games Battle Hour 2023’-event.

De volgende Dragon Ball: Budokai Tenkaichi is volgens Bandai Namco nog in een “vroege fase van de ontwikkeling”. Er is nog geen titel bekend gemaakt. Ook heeft het bedrijf nog geen andere details gedeeld, zoals de platformen waar de game op verschijnt.

In de trailer zien we hoofdpersoon Goku veranderen in zijn Super Saiyan Blue-vorm, wat erop kan wijzen dat de titel zich richt op Dragon Ball Super, het vervolg op Dragon Ball Z.

De video begint als het goed is direct op het juiste moment. Ander kun je ‘m vinden op 4:41:00.

Bandai Namco zegt het volgende over Budokai Tenkaichi (vertaald):

“Wauw, een volledig nieuw spel! Dragon Ball-games zijn populairder dan ooit op dit moment, en jullie [het publiek, red.] weten dit al, maar er is in tien jaar al geen nieuwe Budokai Tenkaichi geweest. De serie keert nu echter terug. Deze game is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar het team maakte deze video speciaal voor jullie bij Battle Hour. Ik weet dat er een hoop enthousiasme is, maar houd ons in de gaten voor meer informatie.”

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi-spellen kwamen origineel uit tussen 2005 en 2007, voor onder andere de Wii. Het waren vechtspellen waarin je Kamehameha’s en andere aanvallen afvuurde op de tegenstander vanuit de derde persoon-perspectief  in 3D-omgevingen. De games stonden erom bekend dat ze overdreven veel verschillende personages hadden. Daarnaast verschenen er meerdere spin-offs, waaronder Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi (2011).

Dragon Ball Games Battle Hour Channel was een tweedaags evenement van Bandai Namco. Hier konden spelers in verschillende Dragon Ball-gametoernooien tegen elkaar vechten.

Er zijn meerdere Dragon Ball-vechtspellen speelbaar op de Nintendo Switch, waaronder Dragon Ball Xenoverse 2 en Dragon Ball FighterZ. Recentelijk verscheen in Dragon Ball: The Breakers ook een online co-op-spel.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

0

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

1

Rik

Twee clips van Fire Emblem Engage DLC – Wave 3 verschenen

0

Nieuws Twee clips van Fire Emblem Engage DLC - Wave 3 verschenen

07-03-2023

3

Evelyne

Mario Kart stream Koopa Café

5

Livestream Terugkijken - Mario Kart Wave 4 en Mario Movie Direct stream!

07-03-2023

5

Mitch

Discussieer met ons mee! 3

Dennis

7 mrt 23 om 09:30

#9075‍

967 XP | 87 comments

Gaaf! Budokai Tenkaichi 2 heel veel gespeeld op de Wii, met de bijbehorende Kamehameha-bewegingen. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen om de serie wat te vernieuwen.

Icelos

7 mrt 23 om 10:58

#9077‍

2626 XP | 238 comments

Deze serie echt helemaal grijs gespeeld, zeer blij met een nieuw deel!

Yosher

7 mrt 23 om 15:13

#9095‍

5886 XP | 1090 comments

Tof. Hopelijk heeft deze ook weer een vergelijkbaar aantal personages!