NEO: The World Ends With You lekt tien dagen voor release

  • Nieuws

  • 17 jul 21 om 20:27

  • Erik

  • 0

Amerikaanse spelers die NEO: The World Ends With You via de Square Enix-store hebben gekocht, krijgen de digitale kopie nu al. De feitelijke releasedatum is 27 juli.

Jep, het is Square Enix zelf die per ongeluk de hele game al lekt. Na het plaatsen van een pre-order op de webshop krijgen spelers een code die direct toegang geeft tot de gehele game. Op Resetera en Twitter staat het inmiddels vol met berichten van Amerikanen die de game al op deze manier kunnen spelen. De ‘leak’ is alleen voor de Nintendo Switch-versie.

Hoe deze fout precies ontstond? Nou, ten eerste moest je een pre-order plaatsen van de fysieke versie. Na het betalen van $80,- (met verscheepkosten), kregen spelers een mail met een digitale activatiecode. Maar, als je die code direct invoerde op de Nintendo eShop, dan krijg je een volledig speelbare digitale kopie van NEO: The World Ends With You!

Voor ons Europese spelers gaat de truc helaas niet op – de Amerikaanse Square Enix-store verscheept niet naar Europa, en de Europese webshop heeft het probleem niet. Spelers vermoeden dat het probleem is ontstaan doordat ze eigenlijk de codes voor de pre-order bonus moesten sturen. Let in ieder geval op spoilers, de komende dagen!

Nintendo overkwam hetzelfde met Age of Calamity

Niet lang geleden kampte Nintendo met hetzelfde probleem. Toen ze de aankoopbonus van de DLC bij Hyrule Warriors: Age of Calamity lanceerden, gaven ze hiermee per ongeluk gratis toegang tot de gehele uitbreidingspas (link archief N1ntendo).

Deze fout is later rechtgezet. Gezien spelers hier daadwerkelijk voor moeten betalen, is het nog te bezien of Square Enix ze dit nog af kan nemen.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Overzicht van eerste reviews van Paper Mario: The Thousand-Year Door

0

Nieuws Overzicht eerste reviews Paper Mario: The Thousand-Year Door

21-05-2024

1

Erik

Mystery Gift-code Pokémon Sword & Shield geeft Gold Bottle Cap

0

Nieuws Mystery Gift-code Pokémon Sword & Shield geeft Gold Bottle Cap

17-07-2021

0

Erik

Terug kijken: N1 Podcast live, met prijzen

0

Livestream Terug kijken: N1 Podcast live, met prijzen

17-07-2021

4

Dreon

Reageer als eerste!