N1ntendo verwelkomt twee nieuwe redactieleden: Mitch en Martijn

  • Nieuws

  • 16 jul 19 om 14:15

  • Erik

  • 0

Mogen wij jullie even voorstellen?

Trouwe lezers hebben ze ongetwijfeld al meerdere malen voorbij zien komen (al dan niet in de comment-sectie), maar we kunnen het nu toch écht officieel maken: Oversoul en MVG, ahem Mitch en Martijn zijn kersverse redacteuren van N1ntendo!

Mitch viel natuurlijk direct op door zijn uiterst kundige Smash Bros.-kunsten, maar hij bleek daarnaast ook nog een verrassend leuk woordje te kunnen schrijven. Vrijwel direct sprong hij eruit dankzij zijn uiterst creatieve blik op reviews (check hier bijvoorbeeld zijn morbide recensie voor Resident Evil 4).

En van Martijn wisten we natuurlijk al lang en breed dat hij lange verhalen kan schrijven. Dit heeft hij gedurende zijn proefperiode ook uitstekend om weten te zetten tot nieuwsvorm! We zouden haast willen dat al onze redacteuren zo uitgebreid het laatste Nintendo-nieuws rapporteren. Verwacht binnenkort zijn eerste review.

Mitch en Martijn, ook via deze weg willen wij jullie veel succes wensen!

Maar nu is het tijd om het woord aan de heren in kwestie te laten. Ze stellen zich graag even aan jullie voor:

Mitch aka Oversoul

Naam is Mitch, 27 jaartjes jong en kom uit het mooie Brabant (eerst Den Bosch, tegenwoordig Tilburg). Ik zit momenteel in mijn tweede jaar Journalistiek en dat bevalt nog altijd goed. Om mezelf daarnaast te voorzien van de nodige knaken doe ik in de weekenden klantenservicewerk bij een callcenter en nog wat socialmedia-beheer. Daarnaast schrijf ik ook wel eens freelance nieuwsberichten voor de website Drones.nl, waar ik ook een erg toffe stage heb gehad.

In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af voor een biertje, pak ik wel eens een drum ’n bass feestje mee en zie ik op onregelmatige intervallen ook wel eens een sportschool van binnen. Qua non-fictie lees ik momenteel het boek 21 Lessons for the 21st century van Yuval Noah Harrari om mijn brein van stof tot nadenken te voorzien. Verder ben ik onwijs gecharmeerd van de anime/manga serie Attack on Titan, wat op dit moment gewoon simpelweg een van ziekste en beste series ooit geschreven is. Oh, en niet geheel verrassend voor de meesten: ik speel ook aardig wat Smash Bros en dat brengt me bij m’n gamesmaak.

Born and raised op de Super Nintendo (mijn ouders waren te gierig voor de gloednieuwe N64, ben ze nog steeds dankbaar) liep ik al vroeg rond in de magische werelden van Super Mario World en Donkey Kong Country, en dat zijn meteen twee franchises die me aan het hart gaan. Met name Donkey Kong Country 2 is één van de beste games ooit gemaakt. Op de Gameboy Color kwam ik wat later in aanraking met mijn eerste Zelda, Oracle of Seasons. Ik ben zelden zo verslaafd geweest aan een videogame, dus ook de Zelda-serie stond voortaan op mijn radar.

De N64 en Gamecube stonden -naast alle variaties op bovenstaande singleplayer franchises- vooral in het teken van toffe multiplayersessies. Super Monkey Ball, Perfect Dark, Timesplitters 2 en 3 , Soul Calibur 2 en natuurlijk Super Smash Brothers slokten vele uurtjes op. Met de DS, Wii (U) en nu de Switch is mijn smaak eigenlijk alleen nog maar breder geworden: van Chrono Trigger tot indie-hits als Hollow Knight. Hoge kwaliteit vind je tegenwoordig in nagenoeg ieder genre.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om mijn werk bij N1 voort te zetten en met name ook om jullie van toffe recensies en meningen te blijven voorzien. Mocht je het een keer echt grondig met me oneens zijn: voel je vrij om me uit te dagen en let’s settle it in Smash!

Mitch

Martijn aka MVG

Hallo allemaal,

Mijn naam is Martijn van Gurp, al was ik op N1 bekender als MVG. Ik ben een 36-jarige freelance tekenaar en vormgever uit Prinsenbeek. Na de havo volgde ik de mbo-opleiding Multimedia Vormgeven op Grafisch Lyceum Rotterdam, waarna ik animatie ging studeren op Kunstacademie St. Joost in Breda. Intussen ben ik tien jaar actief als animator en illustrator. Uiteraard teken ik graag, wat mijn voornaamste hobby én vak is. Daarnaast heb ik veel interesse in stripverhalen, (animatie)films en natuurlijk videogames.

Omstreeks 1990 kwamen we thuis op het idee om een Game Boy te halen. Daar kon je echter niet samen mee spelen, dus werd het op aanraden van de verkoper een Nintendo Entertainment System. Hoewel ik aanvankelijk liever die Game Boy had gekocht, bleek de NES in dit geval de betere keuze én een schot in de roos. Dezelfde dag nog compleet aan verslingerd geraakt, dankzij Super Mario Bros. Vele games en zelfs meerdere systemen volgden door de jaren.

Vooral verschillende games uit de Super Mario, Donkey Kong Country, Zelda, Mega Man (X) en Metroid (Prime) series werden mijn grootste favorieten. Binnen genres ligt mijn voorkeur dan ook vooral bij 2D- en 3D-platformgames en Adventures, al speel ik ook vele games die daarbuiten vallen. Alle systemen staan nog aangesloten en worden nog gebruikt. Ook spaar ik veel dingen die gerelateerd zijn aan Nintendo, zoals Amiibo, figures, boeken en meer. Momenteel speelt natuurlijk vooral de Nintendo Switch een hoofdrol, waarvoor mijn verzameling ook goed groeit. Heb ik na al die jaren tóch nog die langverwachte handheld gekocht, al is het geen Game Boy én tegelijk ook een thuisconsole.

Door de jaren heen ben ik altijd blijven hangen bij N1. Andere websites kwamen en gingen, maar bij deze bleef ik steeds terugkeren. Ik ontdekte de website toen ik stage liep in 2003 en daar niet altijd evenveel werk te doen was. Pas ruim anderhalf jaar later werd ik lid in oktober 2005, toen ik ook eens wilde reageren op artikelen. Over Nintendo bleek echter altijd wel iets te schrijven te zijn, dus bleef ik ook reageren. Daar kreeg ik steeds meer plezier in, ook omdat mensen het blijkbaar leuk vonden om te lezen.

We zijn nu bijna 5000 reacties verder, maar over Nintendo schrijven is nog steeds leuk. Na heel wat nieuws, reacties en verhalen, werd ik op den duur verschillende keren benaderd of ik zelf misschien interesse had om mee te werken aan de website. Ik ben het hele team en de leden dan ook dankbaar, dat ik mezelf intussen een redactielid mag noemen! Erg blij en enthousiast dat de proefperiode is geslaagd en ben zeer benieuwd hoe het vanaf hier verder gaat. Wil me graag inzetten voor de website en hoop op een lange, leuke periode met nog veel meer Nintendo en plezier!

Groeten en bedankt,

Martijn

Martijn

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Resident Evil – Ondood survival horroravontuur

0

Review Resident Evil - Ondood survival horroravontuur

16-07-2019

0

Ness

Fire Emblem: Three Houses

0

Preview Fire Emblem: Three Houses

12-07-2019

0

Icelos

Reageer als eerste!