Monolith Soft zoekt personeel voor een 'nieuwe RPG'

  • Nieuws

  • 5 aug 24 om 10:28

  • Robin

  • 0

Monolith Soft zoekt personeel voor een ‘nieuwe RPG’. Tetsuya Takahashi, General Director van de Xenoblade Chronicles-franchise en CCO deelde daarbij ook een bijbehorend bericht.

Monolith Soft staat ondertussen groots bekend onder de Nintendo-fanbase. Monolith Soft is een partij die vaak ondersteuning biedt in andere games. Zo hielp het bedrijf bij The Legend of Zelda: Breath of the Wild & Tears of the Kingdom, de Splatoon-franchise en Animal Crossing: New Horizons. Natuurlijk is de studio het meest bekend met de Xenoblade Chronicles-franchise.

Nu is Monolith Soft dus opzoek naar nieuw personeel voor hun ‘nieuwe RPG’. Zo zoeken ze onder andere naar een 2D Designer, 3DCG designer, development environment engineers en meer. Het personeel zou het team in Monolith Soft 1st Production Team versterken. Het team achter de Xenoblade Chronicles-games. Tetsuya Takahashi deelde daarbij een bericht.

Hallo allemaal. Dit is Takahashi van Monolith Soft. Deze keer werven we voor het eerst sinds lange tijd ontwikkelingspersoneel voor de 1e productie van Monolith Soft. Ik kan hier niet in detail treden, maar het genre is een “nieuwe RPG”.

De nieuwe RPG gaat veel nieuwe uitdagingen aan in vergelijking met eerdere Monolith Soft-titels. Natuurlijk wordt de te creëren content steeds geavanceerder, dus we hebben veel getalenteerde mensen nodig en daarom zijn we nu op zoek naar mensen. Voor het gemak hebben we de functietypes teruggebracht tot acht, maar in principe zijn we op zoek naar mensen op alle gebieden. Het vereiste vaardigheidsniveau is ook allround, van het creëren van assets tot leidinggeven.

Zoals ik al zei in de vorige wervingsronde, heeft Monolith Soft games gemaakt met een klein aantal mensen in vergelijking met de schaal van de titels die we maken. Dit was iets waar we trots op waren, maar de huidige situatie in de gamescene betekent dat we dit niet langer kunnen zeggen. Er is bijvoorbeeld al lang een einde gekomen aan de tijd dat we de menselijke golf-tactiek gebruikten om een grote hoeveelheid materiaal te produceren en het is gemeengoed geworden om een efficiënte productieomgeving te bieden.

Om aan de steeds hogere eisen van onze klanten te kunnen voldoen, is het belangrijk om een breed scala aan kennis en horizontale verbindingen te hebben die gebruikmaken van die kennis. In het genre van RPG’s is elk onderdeel, zoals het strijdveld, de gevechten, de personages, de queesten en het verhaal, nauw met elkaar verbonden. Om eerlijk te zijn is het moeilijk om elk onderdeel onafhankelijk te maken, vooral in het geval van open-wereldachtige werken, die tegenwoordig gemeengoed zijn geworden. Natuurlijk is het niet onmogelijk om het spel op die manier te maken, maar als er geen horizontale samenwerking is, zal het meteen duidelijk zijn voor klanten die het spel spelen, en dat is niet onze bedoeling.

We hebben veel moeite gedaan om onze spellen te maken, dus we willen dat zoveel mogelijk klanten ervan genieten. Dit is de gedachte achter de creatie van onze games bij Monolith Soft. Voor deze werving zijn we op zoek naar mensen die dit gevoel delen en op zoek zijn naar zo’n productieomgeving.

Ik weet dat ik misschien een beetje formeel klonk, maar Monolith Soft is geen starre organisatie. Zeker in het 1st Production Team zijn we een relatief ruwe en slordige organisatie, wat ons uniek maakt. Kom gerust eens bij ons langs. Laten we samen aan iets nieuws werken en een nieuwe organisatie creëren.

Het is duidelijk dat ook Monolith Soft de ontwikkelingen volgt binnen de game-industrie en daarbij moet de studio mee veranderen. Of we dus snel iets van dit nieuwe project gaan zien is de vraag. Grotere titels vragen vaak langere ontwikkelingstijd dus het ligt voor de hand als er bijna vijf jaar overheen gaat voordat we meer zien van deze ‘nieuwe RPG’.

Ben jij blij met dit nieuws? Zal dit een nieuwe IP zijn of is dit toch een nieuwe Xenoblade Chronicles-titel? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Launch trailer voor viking-bouwspel Landnama

0

Nieuws Launch trailer voor viking-bouwspel Landnama

05-08-2024

3

Rik

Fate/EXTRA Record komt in 2025 naar Nintendo Switch

0

Nieuws Fate/EXTRA Record komt in 2025 naar Nintendo Switch

05-08-2024

1

Rik

Reageer als eerste!