Monolith Soft breidt Xenoblade-engine uit voor toekomstige games

  • Nieuws

  • 7 okt 24 om 19:29

  • Erik

  • 0

Monolith Soft breidt zijn eigen Xenoblade Chronicles-engine uit voor gebruik bij toekomstige games. De verbeterde engine moet het ontwikkelingsproces stroomlijnen.

De engine komt met het opstarten van een in-house Research & Development-afdeling.

Een ‘engine’ kun je zien als het geraamte waar een spel omheen wordt gebouwd. Door de engine hoeven ontwikkelaars veelvoorkomende zaken in een spel (bijvoorbeeld springen via de B-knop) maar één keer in te programmeren in plaats van dit voor elk level opnieuw te moeten doen. Het verbeteren zo’n geraamte is noodzakelijk omdat de schaal van de projecten van Monolith Soft steeds maar blijven groeien.

COO en Xenoblade Chronicles-bedenker Tetsuya Takahashi zegt tegen het Japanse CGworld dat het ze “niet meer lukt om dingen te doen met maar een kleine groep mensen.”

Xenoblade Chronicles 3 is met Monolith Soft’s engine uit 2010 gemaakt.

Op dit moment werkt Monolith Soft met een engine die in 2010 voor Xenoblade Chronicles is ontwikkeld. Een verbeterde engine zou het totaal aantal manuren moeten reduceren, en moet het mogelijk maken om ‘m te gebruiken in andere type games.

Volgens Takahashi is een eigen engine, hoewel moeilijk om te maken en te optimaliseren, erg belangrijk voor Monolith Soft. “Voor het type games dat we op dit moment ontwikkelen, hebben we niet de optie om third-party spelengines te gebruiken. Een in-house engine zijn gemakkelijker aan te passen om aan onze eigen behoeftes te voldoen.”

Ook Nintendo maakt doorgaans gebruik van een eigen ontworpen engine bij het maken van haar games. Een voorbeeld van een third party-engine is Unity, dat door veel ontwikkelaars in de gamewereld gebruikt wordt.

Het is niet bekend aan wat voor game Monolith Soft op dit moment werkt. Mogelijk gaat het om een project voor de Nintendo Switch 2.

Monolith Soft staat sinds het originele Xenoblade Chronicles op de Wii al bekend om de creatie van grootschalige en complexe omgevingen. Ook het in 2022 uitgekomen Xenoblade Chronicles 3 is groots opgezet. Dreon schreef in zijn recensie over die game: “Zeg maar dag met je nachtrust” en beloonde het met een 9.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

0

Nieuws Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

18-10-2024

0

Dennis

Zelda: Echoes of Wisdom bevat inderdaad verwijzingen naar A Link to the Past

2

Media Zelda: Echoes of Wisdom bevat inderdaad verwijzingen naar A Link to the Past

07-10-2024

3

Kitty

Atlus onthult de populairste personages in Unicorn Overlord

0

Nieuws Atlus onthult de populairste personages in Unicorn Overlord

07-10-2024

1

Evelyne

Reageer als eerste!