Miyamoto ziet Pikmin als zijn meest wereldse personages

  • Nieuws

  • 21 jul 23 om 19:01

  • Robin

  • 4

In het laatste deel van Ask the Developer interview serie gefocust op Pikmin 4 vertelt Miyamoto hoe belangrijk Pikmin voor hem is. 

Miyamoto geeft in het laatste deel van Ask the Developer aan hoe werelds ze aanvoelen. Hij wilt dat spelers het idee hebben dat ze in het dagelijks leven kunnen rondlopen.

Ik zeg al heel lang dat Pikmin-spellen zich onderscheiden door hun wereld en personages, maar ik vind ze ook interessant als spelgenre. Bovendien wil ik dat mensen echt het gevoel hebben dat Pikmin overal om ons heen zijn, dat het niet alleen fantasiewezens zijn. Pikmin hebben geen vaste leeftijd of nationaliteit. Ze hebben een unieke aanwezigheid als wezens die ergens op aarde bestaan. Dat is niet het geval bij Mario. In The Super Mario Bros. Movie weten we dat hij van Italiaanse afkomst is, maar het is niet zo dat je hem op straat tegen het lijf loopt, want hij leeft in de wereld van Mario. (Lacht) In feite beschouw ik Pikmin als Nintendo’s meest wereldwijde personages. Sinds de promotiecampagne die we meer dan tien jaar geleden lanceerden, zeggen we: “Pikmin zijn overal om ons heen.” Ik denk dat we eindelijk een punt hebben bereikt waarop mensen Pikmin op verschillende plaatsen kunnen vinden, niet alleen in hun verbeelding. Ik hoop dat steeds meer mensen zich bewust worden van Pikmin en Pikmin-games gaan spelen. (vertaald)

Het is niet alleen Pikmin 4 waar je Pikmin kan vinden. Pikmin 1, 2 en 3 Deluxe zijn allemaal te spelen op de Nintendo Switch en zelfs als je buiten de deur op pad bent kan je met Pikmin Bloom interactie hebben met de kleine wezentjes. Daarnaast zagen de Pikmin ook cameo’s in The Super Mario Bros. Movie en zijn ze ook te vinden in Super Nintendo World.

Zijn jullie het met Miyamoto eens? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy meer dan 20 miljoen keer verkocht

0

Nieuws Crash Bandicoot N. Sane Trilogy meer dan 20 miljoen keer verkocht

21-06-2024

0

Kitty

Disney Speedstorm teaset Lilo & Stitch-circuit

0

Nieuws Disney Speedstorm teaset Lilo & Stitch-circuit

22-07-2023

3

Thijmen

Ontvang een Dark Tera Type Charizard in Pokémon Scarlet en Violet

0

Nieuws Ontvang een Dark Tera Type Charizard in Pokémon Scarlet en Violet

21-07-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 4

Paul

21 jul 23 om 20:36

#10866‍

3819 XP | 662 comments

Mr. Worldwide😎

Dreon

22 jul 23 om 10:30

#10867‍

2761 XP | 219 comments

Hahaha

reporterdavid

22 jul 23 om 20:12

#10869‍

1206 XP | 240 comments

Ja. Ik verwacht nog een Pikmin 5 . Miyamoto is nu 70. Hm... als het weer 10 jaar duurt is hij 80... tja. Ik ben benieuwd of er nog een Pikmin Movie komt. of een short voor bijv The Supr Mario Movie 2 of Zelda Movie (ik gok meer op de eerste)? Zou een zet kunnen zijn, net als Pixar. Dan weet je zeker dat er miljoenen mensen de Pikmin gaan zien!

rob1N

24 jul 23 om 16:03

#10876‍

5619 XP | 1083 comments

Oh ja, net alsof mensen echt zo hecht worden met Pikmin. Die dingen zijn alles behalve persoonlijk en hebben totaal geen karakter. Miyamoto kan er alle bedoelingen mee gehad hebben maar nee, het zijn geen Pokemon of zo...