Miyamoto: "Smartphone niet de focus toekomstige Mario-spellen"

  • Nieuws

  • 5 apr 23 om 08:39

  • Erik

  • 2

Volgens Shigeru Miyamoto hoeven we de komende tijd geen spellen van Mario op mobiele platformen te verwachten.

De legendarische speldesigner zegt in een interview met Variety: “Mobiele applicaties zijn niet het primaire pad van toekomstige Mario-spellen.”

Miyamoto legt uit dat ze bij de ontwikkeling van een Mario-spel eerst de gameplay uitwerken, dan de methode van spelen en vervolgens de apparaten die hierbij passen.

Dit wil niet zeggen dat Miyamoto Mario’s eerste escapade naar smartphones, Super Mario Run, een teleurstelling vindt. “Het hebben van Mario-spellen op mobiele applicaties geeft meer ingangen aan doelgroepen om de game te ervaren, en breidt ook de Mario-spelervaring uit, waarvoor je nu enkel een duim van één hand nodig hebt.”

In Super Mario Run loopt Mario automatisch, en laat je hem springen en acties uitvoeren door met je duim op het scherm te tikken. Miyamoto benoemde dat het best lastig was om hierop te komen. “De intuïviteit bij het besturen is onderdeel van de spelervaring.Toen we de mogelijkheid van het maken van Mario-spellen voor mobiele telefoons verkenden, wat een meer algemeen, generiek apparaat is – was het best een uitdaging wat voor spel dit moest zijn.”

Super Mario Run is op dit moment het enige Mario-platformspel op mobiele telefoons. De game verscheen op 15 december 2016. De titel kost €9,99, maar sinds maart 2023 kun je één gratis level per dag spelen. Verder heeft Nintendo onder andere Mario Kart Tour, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp uitgebracht.

Bron: Variety

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Miyamoto over nieuw Mario-spel: “Houd Nintendo Directs in de gaten”

3

Nieuws Miyamoto over nieuw Mario-spel: "Houd Nintendo Directs in de gaten"

05-04-2023

6

Robin

The Super Mario Bros. Movie – Een ode aan Nintendo

12

Review The Super Mario Bros. Movie - Een ode aan Nintendo

04-04-2023

10

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Paul

5 apr 23 om 09:50

#9469‍

3799 XP | 658 comments

Prima toch?

Yosher

5 apr 23 om 13:28

#9479‍

5886 XP | 1090 comments

Mooi. Ik heb het niet op die mobiele troep. Die moeite kunnen ze beter stoppen in games op hun eigen platformen.