Miyamoto praat over rol als producer bij Nintendo

In een interview met Shigesato Itoi, bekend van de Earthbound/Mother-serie, praatte Shigeru Miyamoto over zijn rol als producer en keek hij terug naar simpelere tijden in de game-industrie.

Shigesato Itoi houdt zich tegenwoordig bezig met het bedrijf Hobonichi dat naast het maken van notitieboekjes bekend staat om het maken van merchandise van de Mother-serie. Het bedrijf houdt ook interviews met verschillende Japanse beroemdheden en deze keer is Shigeru Miyamoto aan de beurt. Hij gaf deze interviewreeks van 12 delen de (voorlopige) naam ‘Ik werd producer omdat ik niets kan doen’.

Voorbeeld van Mother-merchandise dat Hobonichi maakt

Hij kijkt in het interview terug naar de ontwikkeling van games tijdens de jaren ’80 en begin jaren ’90, wanneer er minder mensen nodig waren om die games te maken. In deze tijden is het in het ontwikkelingsproces nodig dat experts in verschillende gebieden meewerken en hij voelt dat hij niet de nodige hulp kan bieden aan die experts. Hij hoopt dat hij in zijn huidige rol als producer nog hulp kan bieden en dat zijn collega’s zijn hulp waarderen.

Die rol als producer houdt voor hem in dat hij teams geeft wat ze nodig hebben en dus rollen vult dat het team mist. Meestal is dat volgens hem pas duidelijk als het project in volle gang is. Hij vertelde ook dat de beste teams om mee te werken diegene zijn die zijn hulp niet nodig hebben. Een team dat wel zijn hulp nodig heeft is namelijk een team dat in de problemen zit.

In een ander deel van het interview heeft Itoi het ook over zijn pitch van Mother/Earthbound Beginnings aan Miyamoto. Hij was zo trots op het verhaal dat hij had geschreven voor de game dat hij een grote reactie verwachtte van Miyamoto. Die reactie bleef echter uit, wat ervoor zorgde dat Itoi al huilend naar huis terugkeerde op de Shinkansen (hogesnelheidstrein in Japan).

Itoi en Miyamoto tijdens het interview (foto van Hobonichi)

Deze interviewreeks wordt dagelijks voortgezet tot 12 januari en is hier te lezen, maar is alleen maar te lezen in het Japans.

Wat vind jij van dit interview? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Interview Hobonichi

Like dit bericht:

Over ProfessorBonk

Sinds het spelen van Bowser's Inside Story was Joran niet meer weg te slaan van zijn Nintendo DS en werd hij een rasechte Nintendo fan. Hij is uitgegroeid tot een fan van bijna alle genres, maar met een echte voorliefde voor JRPG's, visual novels en ritmegames. Daarnaast is hij een verzamelaar van games en consoles en is dol op domme accessoires zoals de Wii Speak, de Babysitting Mama baby en de vele plastic rommel waar je je Wii Remote kan inproppen.

Recente artikelen

Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

0

Nieuws Nintendo werkt mogelijk aan SNES Mouse-ondersteuning voor Switch Online

20-09-2024

1

Karlijn

Monolith Soft zoekt naar programmeur met ervaring in actiegames

2

Nieuws Monolith Soft zoekt naar programmeur met ervaring in actiegames

04-01-2024

3

ProfessorBonk

DAVE THE DIVER nintendo switch screenshot

1

Nieuws Dave The Diver is wereldwijd drie miljoen keer verkocht

04-01-2024

2

Dennis

Reageer als eerste!