Minecraft Steve verbannen van Super Smash Bros toernooien

  • Nieuws

  • 6 mrt 23 om 14:47

  • Jeroen

  • 6

Steve was al niet zo geliefd bij fanatieke spelers van Super Smash Bros Ultimate vanwege allerlei redenen, maar nu is er een exploit ontdekt waardoor veel organisaties hem al verbannen hebben!

Steve was vanaf het begin al controversieel. Veel fans vonden zijn moves en ook zijn aanvallen van een afstand veel te sterk, waardoor er vaak al met een schuin oog werd gekeken naar spelers die hem gebruiken in toernooien. Toen al waren er geluiden dat mensen van mening waren dat hij eigenlijk niet meer gebruikt zou mogen worden in toernooien. Nu is er echter een exploit ontdekt waardoor veel organisatoren daadwerkelijk hebben besloten het gebruik van het personage te verbieden.

Het heeft te maken met zijn verdedigingsmechanisme. Als er een combo op hem wordt uitgevoerd kan hij deze namelijk voortijdig onderbreken en iets terugdoen voordat de tegenstander kan reageren. Dat is een fout in de game die niet meer gecorrigeerd gaat worden, omdat er geen patches meer komen voor Ultimate. Nintendo heeft zelf geen invloed op wat de organisatoren van dergelijke toernooien beslissen, dus die gaan nog eens goed nadenken wat ze moeten doen. Maar, er zijn dus al toernooien waarbij je Steve niet meer mag kiezen.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Zou je Steve nog steeds willen kiezen in een toernooi, of ga je toch voor een ander personage? Laat het weten in een reactie!

Bron: TheGamer

Like dit bericht:

Over Jeroen

Jeroen speelde op zijn eerste spelcomputer in 1988, en schrijft sinds 1999 over videogames. Trots bezitter van te veel videogames, speelt praktisch alles en is altijd wakker te maken voor een rondje Mario Kart.

Lees meer over Jeroen

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Nintendo Switch-bundel met Mario-thema aangekondigd

2

Nieuws Nintendo Switch-bundel met Mario-thema aangekondigd

06-03-2023

5

Robin

Goodiepakket_Pokemon_scarlet_violet_nintendo_nederlands_surpise_trade_wedstrijd

0

Nieuws Nintendo organiseert Pokémon Scarlet/Violet Surprise Trade wedstrijd

06-03-2023

3

Evelyne

Discussieer met ons mee! 6

rob1N

7 mrt 23 om 10:16

#9076‍

5421 XP | 1044 comments

En terecht, niet eens omdat het die exploit heeft, maar ook gewoon vanwege de lame verdedigingstechnieken die deze character heeft.

Theun

7 mrt 23 om 14:37

#9091‍

616 XP | 115 comments

Alleen is het nieuwsbericht in dit geval onzin. Er is 1 tournament organizer die Steve van plan is te bannen in de toekomst, maar dit is zeker niet de grootste. De discussie is flink gaande, maar echte knopen zijn nog niet bepaald doorgehakt zoals dit nieuwsbericht doet suggereren.Ik denk eerder dat dit bericht komt van de start.gg tweet: https://twitter.com/StartGG/status/1632445474106908674

Min of meer: Steve is gebanned in iedere Smash game, behalve Ultimate.

Jeroen

7 mrt 23 om 14:55

#9092‍

1005 XP | 152 comments

Die tweet was in ieder geval niet de bron van dit nieuwsbericht, heb de info elders vandaan. Als het goed is, is Steve in meerdere staten gebanned.

Theun

7 mrt 23 om 16:51

#9101‍

616 XP | 115 comments

Dan refereer je waarschijnlijk naar dit bericht: https://twitter.com/LoopBarnard/status/1631770877728571392

 

Het gaat hier vooral om Local Tournaments. Denk aan 'College Smash' of Smash in een lokaal café of buurthuis. Ook hier is Steve grotendeels niet gebanned, maar wederom: dit zijn kleinere organisatoren. Voor grotere toernooien in Amerika geldt deze regel niet. De Steve ban geldt verder overigens ook niet in Japan, Zuid-Amerika, Europa of Oceanië. 

Het is wel degelijk een hot topic op het moment, maar er is absoluut nog geen sprake van een echte ban.

Jeroen

7 mrt 23 om 17:04

#9102‍

1005 XP | 152 comments

Zeker! Daarom zeg ik ook dat hij verbannen is van toernooien, maar niet overal van elk toernooi. Dat staat als t goed is ook in mijn tekst.

Het is (nog) geen algeheel verbod, maar dat hangt van de organisatoren af, dat is niet landelijk geregeld.

Theun

7 mrt 23 om 23:39

#9107‍

616 XP | 115 comments

De headliner zegt 'Steve is verbannen'.

De dikgedrukte tekst eronder zegt 'bij veel organisaties'.

Maar in werkelijkheid zijn t een paar kroegen die hem op de banlijst hebben staan.

Als iemand die de Smash scene behoorlijk op de voet volgt, is dit gewoon een gek bericht.

Er is inderdaad een nieuwe tech en er is discussie, maar daar is ook wel het meeste mee gezegd.

Dit bericht doet mij denken dat er 2 mogelijkheden zijn:

1. Jullie hebben de bron niet goed begrepen. Dat kan. Fouten maken kan de beste overkomen.

2. Dit is een misleidend bericht. 

 

Ik vind dat 2e niet echt bij de site passen en ik ga er vanuit dat er gewoon een fout gemaakt is. Een betere verwoording had kunnen zijn: 'Ban lonkt voor Steve.' en dat er veel discussie gaande is op het moment rondom z'n nieuwe tech en er zelfs al plekken zijn die de banhamer hebben gebruikt. Maar zoals het nu in het bericht staat, dat veel organisatoren hem gebanned hebben, dat is simpelweg niet waar. (Veel is relatief, maar 99% van de Smash toernooien kun je nog spelen als Steve.)

Dan kun je hoog of laag springen, het is (voorlopig) niet zo.