Minecraft op Nintendo Switch is populairder dan Xbox en PlayStation-versies

Minecraft is vandaag de dag nog steeds een van de populairste videogames en het spel heeft Microsoft erg veel opgeleverd sinds dat het Mojang overnam. Vandaag werd tijdens het laatste deel van de hoorzitting ‘Microsoft tegen FTC’ onthuld dat Minecraft op de Nintendo Switch eigenlijk de grootste inkomstenbron voor Microsoft is tussen ‘de grote drie’.

Hoewel pc en mobiel nog steeds de populairste manieren zijn om Minecraft te spelen, verkoopt Minecraft op de Nintendo Switch dus beter dan op de platformen van Xbox en Playstation. Blijkbaar verkoopt het spel op de Nintendo Switch twee keer zo goed als op de Playstation en vier keer zo goed als op de Xbox. De verkoopcijfers voor pc en mobiel werden niet onthuld, maar volgens Microsoft waren deze “erg groot”. Minecraft is voor Microsoft “een van de meest winstgevende, zo niet de meest winstgevende, IP” die het bedrijf ooit heeft gehad.

Het is niet per se verrassend dat Minecraft op de Nintendo Switch beter verkoopt dan op de Playstation en de Xbox. Zo is de Nintendo Switch meer een platform voor casual gamers in vergelijking met de Playstation en de Xbox en is de Switch al meer dan 125 miljoen keer verkocht. Daarnaast kan Minecraft op de Nintendo Switch overal gespeeld worden, omdat de Switch een hybride console is.

Had jij verwacht dat Minecraft op de Nintendo Switch een stuk beter verkoopt dan op de Playstation en de Xbox? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Verge

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Sokobalien – Galactische avonturen op de boerderij!

0

Review Sokobalien - Galactische avonturen op de boerderij!

30-04-2024

0

Karina

Actie-RPG CRYMACHINA lanceert in oktober op Nintendo Switch

0

Nieuws Actie-RPG CRYMACHINA lanceert in oktober op Nintendo Switch

30-06-2023

0

Kitty

Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic ontslaat meer dan 230 werknemers

3

Nieuws Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic ontslaat meer dan 230 werknemers

30-06-2023

3

Dennis

Discussieer met ons mee! 2

Rynelan

30 jun 23 om 16:55

#10573‍

130 XP | 26 comments

Als Microsoft ook iets meer moeite dan stopt in het optimaliseren van de game want in vergelijking met elk ander apparaat draait het spel bijzonder traag.

 

Kleine werelden zijn geen probleem maar als het even wat pittiger wordt dan dropt de fps keihard.

Paul

30 jun 23 om 17:41

#10576‍

3799 XP | 658 comments

Minecraft staat steevast in de top 3 van meest gedownloade games in de eShop, maar de extra omzet komt ook door de meerprijs (29,99 tov 19,99 op de rest van de platformen).