Minecraft DLC toont cross-over met Mega Man X

Het is alweer een lange tijd stil rondom Mega Man X. De nieuwe DLC voor Minecraft brengt daar verandering in, met een cross-over tussen beide series.

 

De afgelopen jaren zagen we in Minecraft wel vaker onverwachte personages hun opwachting maken, zoals Star Wars, Adventure Time en Angry Birds. In de nieuwste DLC voor het spel, maakt Mega Man X nu zijn opwachting.

In het blokkerige 3D waar Minecraft om bekend staat, kun je nu door levels rennen die gebaseerd zijn op de eerste Mega Man X, uit 1993. Deze zijn alleen te spelen of samen met je vrienden. Voor de beste gelijkenis zijn er veertien verschillende skins en is ook de originele soundtrack te horen. Met beschikking over negen beschikbare wapens, neem je het op tegen bekende vijanden én bazen zoals Armored Armadillo, Sting Chameleon, Storm Eagle en Sigma.

Uiteraard is er een trailer voor deze DLC, die je hieronder kunt bekijken.

Een verrassende combinatie: Minecraft en Mega Man X

Deze DLC voor Minecraft is al te downloaden en vervolgens speelbaar in het spel. Het is alweer een lange tijd geleden dat er een volwaardige Mega Man X-titel verscheen, al kun je op de Nintendo Switch wel de beide Mega Man X Legacy Collections spelen. Mogelijk valt deze samenwerking tussen Minecraft en Mega Man X ook binnen de acties voor Mega Man’s 35-jarige bestaan.

Zit jij ook al lang te wachten op iets nieuws rondom Mega Man X en wat vindt je van deze cross-over? Vertel er ons meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Een Activision-studio werkte naar verluidt aan een Donkey Kong-spel

0

Nieuws Een Activision-studio werkte naar verluidt aan een Donkey Kong-spel

06-05-2024

1

Evelyne

Laatste trailer van Super Mario Movie verschijnt op 9 maart

2

Nieuws Laatste trailer van Super Mario Movie verschijnt op 9 maart

22-02-2023

6

Rik

Grim Guardians: Demon Purge uitgelichte afbeelding nintendo switch

0

Review Grim Guardians: Demon Purge - Een demonisch goed avontuur!

22-02-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Tamadachi

23 feb 23 om 11:44

#8903‍

5167 XP | 640 comments

Wat een verassende maar zeer welkome crossover tussen Minecraft en het eerste deel van MegaMan X! Het is goed om te zien dat deze reeks nog niet is vergeten door Capcom doordat ze deze samenwerking met Microsoft zijn aangegaan.

Martijn

24 feb 23 om 00:14

#8915‍

3586 XP | 416 comments

Altijd fijn als ze zich X weer eens herinneren. Mogen ze van mij wel wat meer mee doen. Zo'n cross-over is natuurlijk best tof, maar eigenlijk wordt het wel weer eens tijd voor een nieuwe Mega Man-game. Anders is het enige dat we voor Mega Man's 35e verjaardag krijgen een Mega Man Battle Network Legacy Collection in twee delen. Tja, dat is eigenlijk niet eens de vertrouwde Mega Man-gameplay of de serie die écht 35 jaar wordt. Overigens wel games die voor mij nog vrij nieuw zijn, dus mogelijk wel geïnteresseerd.

Minecraft ken ik eigenlijk niet echt. Wel van gehoord. Wel tof dat ze de eerste Mega Man X erin terug laten komen. Capcom komt doorgaans niet verder dan mobiele Mega Man-games, maar dat is toch echt niet hetzelfde. Kan wat ze hier in Minecraft doet zeker waarderen! Ga het zelf vast niet spelen, maar het is wel tof gedaan!