Microsoft wint zaak tegen de Federal Trade Commission

  • Nieuws

  • 11 jul 23 om 17:52

  • Robin

  • 2

Microsoft wint zaak tegen de Federal Trade Commission (FTC). Dat heeft Rechter Corley vandaag besloten.

Twee weken geleden stonden de ogen binnen de game-industrie gericht op de rechtzaak in Californië. Daarin stonden Microsoft en de Federal Trade Commission tegenover elkaar omtrent de overname van Activision-Blizzard. Rechter Corley heeft zojuist haar uitspraak gegeven (vertaald):

De overname van Activision door Microsoft is beschreven als de grootste in de geschiedenis van de technologie. Het verdient nauwkeurig onderzoek. Dat onderzoek heeft vruchten afgeworpen: Microsoft heeft schriftelijk, in het openbaar en in de rechtszaal toegezegd Call of Duty tien jaar lang op PlayStation te houden op gelijke voet met Xbox. Het heeft een overeenkomst gesloten met Nintendo om Call of Duty naar Switch te brengen. En het heeft verschillende overeenkomsten gesloten om voor het eerst de content van Activision naar verschillende cloudgamingdiensten te brengen. De verantwoordelijkheid van deze rechtbank in deze zaak is beperkt.

Het moet beslissen of, ondanks deze huidige omstandigheden, de fusie moet worden stopgezet – misschien zelfs beëindigd – in afwachting van de oplossing van de administratieve actie van de FTC. Om de uiteengezette redenen is het Hof van oordeel dat de FTC niet heeft aangetoond dat het waarschijnlijk is dat zij zal slagen in haar bewering dat deze specifieke verticale fusie in deze specifieke bedrijfstak de concurrentie aanzienlijk kan beperken. Integendeel, het bewijsmateriaal wijst erop dat de consument meer toegang krijgt tot Call of Duty en andere inhoud van Activision. Het verzoek om een voorlopig verbod wordt daarom AFGEWEZEN.

Call of Duty komt naar Nintendo-consoles voor 10 jaar

Call of Duty op een Nintendo console?

Microsoft heeft tijdens de rechtbank laten zien dat het juist franchises op meerdere platformen wilt zien. Zo kwam Microsoft CEO Satya Nadella ook naar voren tijdens de rechtzaak dat hij liever geen exclusiviteit ziet. Daarnaast heeft Microsoft ook al verschillende deals gemaakt met o.a. Nintendo om Call of Duty op dezelfde dag op een Nintendo-console te laten verschijnen.

Wat betekent de winst van Microsoft voor Nintendo?

Zoals eerder gezegd is er een deal afgesloten met Nintendo om Call of Duty op Nintendo-consoles te krijgen; want volgens Phil Spencer zou het spel zelfs goed op de Nintendo Switch kunnen draaien. Daarnaast is de huidige partnership met Microsoft en Nintendo erg goed – zo kwamen Banjo-Kazooie en Minecraft Steven & Alex naar Super Smash Bros. Ultimate en gaf Xbox ook aan dat Minecraft twee keer zo goed verkoopt dan op Playstation en vier keer zo goed dan op Xbox. Het zou goed kunnen dat meer spellen van Activison|Blizzard een weg kunnen vinden naar een Nintendo-console in de toekomst.

Voor Microsoft lijkt de weg nu open. Hoewel de CMA (de Britse Waakhond) nog steeds tegen de deal is, zal Microsoft ‘m 18 juli 2023 willen sluiten vanwege contractuale verplichtingen. Anderzijds is het ook mogelijk dat Activison en Microsoft hun deal verlengen zodat ze nog de CMA over de streep kunnen krijgen. Daar staat nog een hearing voor gepland op 28 juli 2023.

Wat vind jij ervan dat de deal lijkt door te gaan? Ben jij voor of tegen? Is dit goed of slecht voor de industrie? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Verge

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

3

Erik

Wie is de officiële eigenaar van Pokémon?

5

Special Wie is de officiële eigenaar van Pokémon?

11-07-2023

8

Erik

Nintendo deelt video met eShop-hoogtepunten van juni 2023

0

Media Nintendo deelt video met eShop-hoogtepunten van juni 2023

11-07-2023

1

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Paul

11 jul 23 om 18:41

#10729‍

3804 XP | 659 comments

Microsoft morgen: de nieuwe Call of Duty verschijnt in 2033!

rob1N

12 jul 23 om 20:45

#10744‍

5441 XP | 1048 comments

lol echt he... 

 

dingen als "de Nintendo-versie laat nog even op zich wachten" anyone??