Metroid Prime 3 was oorspronkelijk gepland als open world game

  • Nieuws

  • 3 okt 21 om 14:40

  • Mitch

  • 2

De beperkte grafische kracht van de Nintendo Wii gooide roet in het eten..

Metroid Prime 3: Corruption zou oorspronkelijk open world elementen krijgen om zich te onderscheiden van zijn voorgangers. Dit vertelde de toenmalige senior producer van de game, Bryan Walker, tijdens een recente aflevering van de podcast Kiwi Talkz. Tijdens het interview vertelt Bryan over de vroege ontwikkelfase van het spel.

Het open world element kwam ter sprake omdat medewerkers na twee Prime-games last kregen van ‘franchise vermoeidheid’. Een deel van de medewerkers wilde liever aan iets nieuws werken, desnoods een ander klassiek Nintendo IP. Nintendo stond er echter op dat men de trilogie af moest maken. Om dan toch iets nieuws te doen, begon binnen Retro het idee van een open world Metroid Prime-titel te leven.

Geen Metroid Prime 360

Het open world idee was echter van korte duur. Ontwikkelaar Retro Studio’s verwachtte begin 2005 dat Nintendo’s nieuwste console -op dit punt nog één groot vraagteken- vergelijkbare grafische capaciteiten zou krijgen als de Xbox 360. Toen Retro als een van de eerste westerse ontwikkelaars de Wii Remote en de bijbehorende spelcomputer te zien  kreeg,  schrapte men al snel het idee. Het idee dat Samus haar ruimteschip een grotere rol gaat spelen, komt volgens Bryan ook uit deze tijd en heeft wél in beperktere vorm het eindproduct gehaald.

Metroid Prime 3

Meer sappige info
Naast de open world ambities bevat het interview nog veel meer sappige details voor Metroid en Nintendo-fans. Zo spreekt Bryan over de relatie en communicatie tussen Retro Studios en Nintendo’s Kensuke Tanabe, discussies over het implementeren van Hyper Mode en natuurlijk het ontwikkelen van de motion controls die Metroid Prime 3 uiteindelijk zouden kenmerken. Het hele interview is hier terug te kijken.

Zou jij graag zien dat Metroid Prime 4 alsnog open world gaat?

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

River City Girls 2, Marie en Provie als speelbare personages.

0

Nieuws River City Girls 2 ontvangt eerste trailer op TGS

03-10-2021

0

Mitch

Konami daagt indie ontwikkelaars uit om aan de slag te gaan met klassiek IP

0

Nieuws Konami daagt indie ontwikkelaars uit om aan de slag te gaan met klassiek IP

03-10-2021

2

Mitch

Discussieer met ons mee! 2

Stickert

3 okt 21 om 19:52

#1758‍

10 XP | 2 comments

Metroidvania's zijn openworld.

rob1N

4 okt 21 om 00:11

#1760‍

5441 XP | 1048 comments

Yes plz open world!