Masahiro Sakurai deelt inzicht in het maken van Kirby Air Ride

In een Youtube video vertelt Masahiro Sakurai over Kirby Air Ride. Hij deelt hierbij de reden achter het besluit om een race-spel te maken met Kirby. Zelf was hij de directeur en designer van het project.

Sakurai deelde dat er tegelijkertijd met Kirby: Right Back at Ya anime, meerdere games moeten samenvallen. Een racespel is makkelijker en sneller te ontwikkelen dan een traditioneel actiespel. Meerdere titels stonden ook gepland, maar werden uiteindelijk gecanceld.

In Kirby Air Ride zat het concept dat driften leuk is, omdat het een beloning geeft en altijd een risico met zich meebrengt, wat tot spanning leidt. Sakurai wilde het leuker maken door het opladen van de boost erin te zetten. Daarnaast werd er in plaats van perfectie gekeken naar het spel zo uitgebreid mogelijk te maken door verschillende speelstijlen mogelijk te maken. 

Tijdens de ontwikkeling ging niets zoals gepland. Volgens Sakurai werkte geen enkele Warp Star. Een jaar van ontwikkeling was gedelegeerd. Sakurai keerde terug naar zijn rol als directeur en het spel werd compleet opnieuw gemaakt. “Geloof het of niet maar daarna was het klaar in drieëneenhalve maand,” meldt Sakurai. Dit was gedeeltelijk omdat onderdelen zoals banen en wagens nog steeds gebruikt konden worden voor de release.

Een ander fijn detail wat Sakurai deelt is dat Kirby Air Ride is dat er geen verband zat met de gecancelde titel voor de N64. De essentie van de twee spellen was heel anders. Het spel voor de N64 was blijkbaar een sneeuwbordspel.

Heb jij ooit Kirby Air Ride gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Bron: youtube

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Nintendo-Switch-sports-iconen-avatars-icons-golf-panda

3

Nieuws Nintendo Switch Sports-iconen toegevoegd aan NSO

11-01-2023

2

Evelyne

Return to Monkey Island krijgt fysieke release op Nintendo Switch

1

Nieuws Return to Monkey Island krijgt fysieke release op Nintendo Switch

11-01-2023

3

Dennis

Reageer als eerste!