Mario Kart-producer praat over toekomst franchise

Naar aanleiding van de aankondiging en publicatie van Mario Kart 8 Deluxe’s Circuit-uitbreidingspas, sprak producer Kosuke Yabuki met het ’s werelds grootste financiële nieuwsblad Nikkei.

In dit interview vertelde Kosuke Yabuki over het concept van de retro circuit remasters en hoe de serie verder gaat verlopen. Yabuki en zijn team willen de spellen toegankelijk maken voor zoveel spelers als mogelijk. Zij willen hiermee voormalige president Satoru Iwata’s moto doorzetten.

Dit is wat Yabuki te vertellen had in het interview (vertaald):

Het woord “remaster” klinkt misschien goedkoop. Echter zijn we ervan overtuigd dat deze remaster een totaal nieuwe en unieke ervaring oplevert dan het origineel. De circuits konden niet hetzelfde blijven, dus hebben we verschillende dingen aangepast. Zo hebben we het circuit “Sky Garden” van de Game boy (2001) de lucht in genomen in de Mario Kart 8 Deluxe versie. We zullen de circuits niet teveel aanpassen, want spelers hebben natuurlijk nostalgische momenten beleefd met elk circuit. Dit willen we niet wegnemen. Er heerst vaak discussie over de copyright rondom personages, maar circuits behoren zeker ook in deze discussie. De herinneringen van spelers staan voorop. Daarom willen we circuits verbeteren en verleidelijker maken terwijl we het “copyright” behouden.

Wat is het ontwikkelingsplan voor de Mario Kart series in de toekomst?

Voormalig president van Nintendo, Satoru Iwata, herhaalde vaak de uitdrukking: “Vanaf vijf jaar tot 95 jaar.” Als iedereen plezier heeft is het ultieme doel behaald. Door nieuwe spelers “Stuurhulp” en andere hulpmiddelen te bieden om makkelijker in het spel te komen, komen we een stapje dichter bij ons doel. “Mario Kart is een competitief communicatiemiddel”, vertelden voormalige ontwikkelaars. Achter deze uitdrukking blijven we altijd staan.

Yabuki had ook nooit verwacht dat Mario Kart 8 Deluxe meer dan 40 miljoen keer over de toonbank zou gaan. Hij is letterlijk en figuurlijk uit het veld geslagen door alle groene schilden.

Pikachu-Kart_

Stiekem hoop ik er nog steeds op dat Karby en Pikachu ook het Mario Kart-rooster mogen versterken! Hebben jullie nog bepaalde wensen voor Mario Kart 8 Deluxe? Race even langs in de comments!

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

2

Martijn

Disney Speedstorm onthult Baloo (Jungle Book) als speelbaar personage

3

Nieuws Disney Speedstorm onthult Baloo (Jungle Book) als speelbaar personage

04-04-2022

0

Rik

Kirby’s Meta Knight’s Revenge wint Grammy Award

1

Nieuws Kirby's Meta Knight's Revenge wint Grammy Award

04-04-2022

1

Ness

Discussieer met ons mee! 5

Yosher

4 apr 22 om 23:47

#4360‍

5886 XP | 1090 comments

Remaster klinkt goedkoop en zo zien de tracks er helaas ook uit. 

Gelukkig zijn ze wel leuk om te spelen! Daar gaat het uiteindelijk om, al blijft het toch jammer van die grote botsing in grafische kwaliteit binnen dezelfde game nu. 

lifegiving

5 apr 22 om 03:56

#4363‍

2160 XP | 353 comments

Ik merk dat de Mariokart tour circuits erg groot aanvoelen en dat er inderdaad een groot verschil in hangt kwa kwaliteit.  Baby Park blijft nog steeds de minst indrukwekkende baan imo. Ik kan wel waarderen dat ze hun best doen om een nieuwe generatie karters te laten genieten van oudere banen, zonder een andere spelcomputer te hoeven kopen.

rob1N

5 apr 22 om 17:28

#4370‍

5411 XP | 1042 comments

Baby Park is niet de meest uitdagende baan maar is wel een compleet pretpark eromheen waar je totaal geen erg in hebt als je racet. Soms snap ik ook echt niet wie dat soort baankeuzes gemaakt heeft.

Apenknul

5 apr 22 om 18:00

#4373‍

3774 XP | 710 comments

Wanneer ze klaar zijn met de uitbreidings pass, denk ik dat ze waarschijnlijk wel een nieuwe Mario Kart gaan maken. Of dat op de Switch komt, valt nog te bezien.

rob1N

6 apr 22 om 12:13

#4385‍

5411 XP | 1042 comments

uhhh, ja dat mogen we wel aannemen denk ik. Ze gaan echt niet nóg meer banen aankondigen. Ik denk alleen wel dat een eerstvolgende Mario Kart wel wat kaal aan zal voelen omdat het natuurlijk nooit meer zoveel banen zal hebben als MK8D