Makers Tomb Raider I-III houden deur open voor fysieke release

Binnenkort wordt Tomb Raider I-III Remastered uitgebracht, maar het is nog onduidelijk of er een fysieke versie van deze retro-collectie komt.

Chris Bashaar, de productdirecteur van Aspyr, meldde tijdens een interview met Nintendo Everything dat er nog geen besluit is genomen over een fysieke release. Hoewel er geen duidelijk “nee” is gegeven, is er nog steeds hoop. De digitale bestandsgrootte van Tomb Raider I-III Remastered is 6,1 GB volgens de Amerikaanse en Britse Switch eShop-vermeldingen. Of het een gamekaart of code in een doosrelease wordt, is nog niet bekend.

 

tomb raider remastered nintendo switch

Op dit moment is er geen officiële aankondiging van een fysieke release van Tomb Raider I-III Remastered. Hoewel eerdere fysieke versies van Aspyr-spellen vaak via Limited Run zijn uitgebracht, was bij de recente Star Wars Heritage Pack downloaden van de Knights of the Old Republic-games nodig.

De geremasterde versie van Tomb Raider komt op 14 februari 2024 beschikbaar via de Switch eShop.

Zie jij uit naar de Tomb Raider Remastered spellen? En heb jij de originele spellen gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Interview met NintendoEverything.com

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

3

Erik

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet & Varlet vieren valentijn met speciale Tera Raid

1

Nieuws Pokémon Scarlet & Varlet vieren valentijn met speciale Tera Raid

05-02-2024

2

Erik

Narratief kookspel Venba krijgt receptenboek-uitbreiding

0

Media Narratief kookspel Venba krijgt receptenboek-uitbreiding

05-02-2024

1

Karlijn

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

5 feb 24 om 15:51

#12898‍

3604 XP | 417 comments

Wat mij betreft hadden deze games nog wel wat meer opgepoetst mogen worden, voor zover ik er nu wat van zag. Op zich ziet Lara er zelf best prima uit, maar sommige omgevingen en vijanden? Nogal hoekig gebleven, hier en daar... Toch begreep ik van verschillende Tomb Raider-fans op internet, dat dit eigenlijk juist is hoe ze willen dat de games eruit zien. Blijft wel dicht bij het origineel zo natuurlijk.

Eigenlijk had ik wel verwacht dat er een fysieke versie van zou komen. Niet dat het dan meteen een dag één-aankoop voor me zou worden, maar Tomb Raider is toch best een vooraanstaande spelreeks met veel populariteit. Je verwacht eigenlijk dat ze die zo groot mogelijk in de markt gooien. Nou, misschien later nog eens, mocht het goed verkopen.