Makers CrossCode kondigen nieuwe game aan: Alabaster Dawn

  • Nieuws

  • 9 aug 24 om 15:36

  • Erik

  • 1

De makers van indiehit CrossCode komen met een nieuwe game: Alabastar Dawn.

Alabastar Dawn bouwt voort op het succes van die game, en presenteert zichzelf als een actievol rollenspel in de eerste trailer. Het spel haalt inspiratie uit Devil May Cry en Kingdom Hearts.

Het spel komt in Early Acces naar Steam in 2025. Ook een release voor ‘consoles’ is gepland op een later moment. Een Nintendo Switch-versie is nog niet specifiek genoemd, maar we achten die kans wel aanwezig.

Alabastar Dawn wordt ontwikkeld door Radical Fish Games en speelt vanuit een top-down-perspectief. Je speelt als Juno, die in een geruïneerde wereld terecht komt die ze eerst als thius beschouwde. Aan haar om de mensheid weer ‘wakker te maken’ en de slechte Nyx te verslaan.

Verwacht het volgende:

  • Een verwachte speeltijd van 30-60 uur, in een wereld met zeven unieke gebieden. Jij helpt nederzettingen te herbouwen, handelsposten op te zetten en de wetenschap te bevorderen. Elke stap vooruit zorgt ervoor dat de nederzetting er visueel anders uit ziet.
  • Een snel en actievol gevechtssysteem. Er zijn vier elementen om te besturen, alsmede acht wapens. Je kunt twee wapens koppelen aan een element. Om vijanden te verslaan, dien je hier slim mee om te gaan.
  • De wereld zit daarnaast vol gebouwen om te ontdekken en schatten om te vinden. Gebieden zitten vol puzzels, die je met je wapen of een van je metgezellen dient op te lossen. Schatten variëren van recepten om te koken, juwelen voor je uitrusting of spul waarmee je wapens sterker kunt maken.

Lees meer informatie op de Steam-pagina van Alabastar Dawn.

Radical Fish Games bracht voorganger CrossCode halverwege 2020 naar de Nintendo Switch, terwijl de Steam-versie in 2018 uitkwam.

“Het spel weet puzzel en platform te mixen met snelle gevechten, zoals maar weinig spellen de juiste noot weten te raken”, schreef Dreon hierover in zijn review.

Hoe vind jij deze game eruit zien? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Wat speel je dit weekend? [10 augustus]

2

Special Wat speel je dit weekend? [10 augustus]

10-08-2024

3

Erik

Final Fantasy Pixel Remaster krijgt fysieke Europese versie

0

Nieuws Final Fantasy Pixel Remaster krijgt fysieke Europese versie

09-08-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Elmp

9 aug 24 om 23:42

#14131‍

154 XP | 25 comments

Crosscode was geniaal. Heel veel zin in deze game