Maker Star Ocean: The Second Story R noemt visuele stijl anders dan HD-2D

Toen Star Ocean: The Second Story R werd onthuld dachten veel mensen dat het spel gebruik zou maken van de populaire HD-2D art style net als Octopath Traveler en Triangle Strategy. Maar, volgens de maker van het spel zitten er veel verschillen tussen de in Star Ocean gebruikte art style en de Hd-2D art style

De producent en regisseur van Star Ocean: The Second Story R, Yuichiro Kitao, gaf in een recent interview wat meer details over de art style van het spel en waarom het zo verschilt met de HD-2D stijl. Hij liet weten dat de achtergronden in het spel “zijn gemaakt met realtime 3D en dat de personages zijn getekend met een speciale shader op een manier die echt in het geheugen van de speler blijft hangen.”

Hieronder is het deel van het interview met Yuichiro Kitao dat over de art style gaat te lezen (vertaald):

“De visuele stijl in dit spel is, zoals je al zei, anders dan een normale HD-2D-titel. De achtergronden in de wereld zijn niet gepixeleerd, maar gemaakt met realtime 3D, en de personages zijn getekend met een speciale shader op een manier die echt in het geheugen van de speler blijft hangen.

Het spel werd ontwikkeld om pixel art-personages te introduceren in de huidige omgeving van uitgebreide 3D-werelden, waardoor ze echt het gevoel kregen in de moderne tijd te bestaan, terwijl ze ook nostalgisch aanvoelden, met visuals die de fijnere details van dierbare herinneringen aan grootse avonturen naar voren brachten.”

Zie jij een groot verschil tussen de HD-2D art style en de art style die in Star Ocean: The Second Story R wordt gebruikt, of vind je de twee op elkaar lijken? Laat het ons weten in de comments!

Bron: NintendoEverything

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Fitness Boxing: Fist of the North Star krijgt fysieke versie

0

Nieuws Fitness Boxing: Fist of the North Star krijgt fysieke versie

29-08-2023

2

Thijmen

Shiny Meloetta maakt haar debuut in Pokemon Home

0

Nieuws Shiny Meloetta maakt haar debuut in Pokemon Home

16-10-2024

1

Evelyne

Reageer als eerste!